Hur felsöker jag en Triumph TR6 baktändning Genom Förgasare?

Triumph TR6 var stolthet British Leyland Motor Corporation med sin in-line sex-cylindrig motor, skivbromsar och avancerad individuell fjädring bak. Den sportiga lilla TR6 paketet var rundade med kuggstångsdrivna styrning, säten hink och sport instrumentering. När i samklang, är TR6 en kraftfull och rolig bil att köra. Problem med en motor slå råna bilen av dess prestanda och bränsleekonomi. Diagnostisering och reparera en baktändning är en lätt uppgift som ligger väl inom förmågan av den genomsnittliga helgen mekaniker. Saker du behöver
Skruvmejsel
12-volts, 21-watts glödlampa
Förgasare Synchronizer eller vakuummeter
.010 bladmått
Metric kombination skiftnyckel
Visa mer Instruktioner
1

Ställ tändkablarna till följande tändföljd: 1-5-3-6-2-4 moturs, med # 1 cylinder på framsidan av motorn
. Sida 2

Ställ tändningen. Anslut ena änden av en 12-volts, 21-watts-lampa till spolen låga spänningar terminal. Anslut den andra lampan ledningen till batteriets positiva (+) pol. Rotera vevaxelremskivan tills indikatorn hålet på remskivan är exakt 3/8-tums till vänster om tidpunkten pekaren. Vrid fördelaren tills lampan precis tänds. Dra distributören och ta bort timing lampan.
3

Kontrollera vakuum retard på distributören att säkerställa att den är ansluten till rätt vakuum källan. Kontrollera alla andra vakuumslangar för lösa eller spruckna anslutningar.
4

Justera avståndet tändningspunkten till .015. Inspektera punkter för att säkerställa att de inte kämpar eller brännas och att fjädern fungerar korrekt.
5

Justera båda ZS förgasare för att ställa in tomgång vid 900 rpm. Använda speciella synkroniseringsverktyg är den föredragna metoden och den mest exakta, men justeringen kan göras med en gemensam vakuummeter om en Synchronizer är inte tillgänglig.
6

Justera ventilspelet på alla cylindrar till .010 tum.
7

Kontrollera kabelnätet för lösa eller trasiga remmar jord. Reparera vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66901.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.