Hur man fixar en 98 Jeep Cherokee Kallstarts Problem

Äldre modell bilar är ökända för att inte veva på de kallaste dagar. Vänster ouppvärmda utanför, är din bil påverkas av temperaturen sjunker. Den 1998 Jeep Cherokee är inget undantag från regeln och tar ofta flera försök att veva. Den goda nyheten är med några enkla åtgärder för felsökning, kan problemet identifieras och lösas för att undvika att sitta i kylan och väntar på Jeep att vev. Saker du behöver
1/2-tums skiftnyckel
Antifreeze
Ammeter
Visa fler instruktioner
1

bort batteriet med den halv-tums skiftnyckel och ta med din lokala Biltema. De kommer att kontrollera batteriets kallstart (CCA). CCA mäta batteriets förmåga att starta i de kallaste temperaturerna jämfört med ett nytt batteri. Batteriet måste bytas ut om din CCA är låga.
2

Kontrollera din kylarvätska. Radiator vätska, eller frostskyddsmedel, bör vara tunn och en ljust grönt. Om det är tjockt eller en ljusare färgad vätska, bör frostskyddsmedel tillsättas omgående. Se till att fylla på reservoaren samt. Motorn ska vara kall innan du kontrollerar frostskyddsmedel. Dock måste Jeep köras samtidigt lägga frostskyddsmedel till kylaren och behållaren.
3

Kontrollera jeep starter. Du kan köpa en amperemeter ganska billigt. De amperemeter kläms fast på startmotorn medan den är fäst vid Jeep. Veva fordonet och nålen på amperemetern kommer börja röra sig. Om nålen flyttas till "Hög" zonen, bör din förrätt bytas. Även svårt, kan startmotorn tas bort och tas till din lokala Biltema att ha sin funktion nivån testas. Amperemätaren kan användas upprepade gånger på någon typ av bil. Räkna ut hur mycket tid har gått sedan din senaste tuneup
4

. Oljebyten bör göras varje 3000 miles på fordon som är 5 år eller äldre. Tändstift och kablar bör bytas en gång per år på 1998 Jeep Cherokee och äldre modeller. Båda dessa kan bromsa Jeep förmåga att veva under vintermånaderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66645.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.