Felsökning MAF på en Ford Explorer

Massan luftflöde sensor i din Ford Explorer mäter volymen och tätheten av luft som strömmar in i motorn så att färddatorn kan beräkna rätt bränsle kraven för motorns aktuella driftstillstånd . När luft dras in i motorn, flyter den över en termistor som varierar sin resistans enligt luftmängd och temperatur. Detta motstånd indikerar massan av luft och datorn gör de respektive justeringar av injektorn pulsbredd. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm mätare
Automotive kretstestare
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
1

starta motorn. Ställ den digitala volt /ohmmeter att mäta D /C-volt. Lokalisera MAF sensorn. På både 4,0 liters V-6 och 5,0 liters V-8 motorer, MAF sensorn är placerad på toppen av filterhuset.
2

Back-sond den elektriska kontakten (skjut testet leder från mätaren till den elektriska kontakten från kabeln sidan av kontakten) på de två ledningarna märkta "A" och "B" på bilens ledningsnät. Ett minimum av 10,5 volt behövs för MAF att fungera korrekt. Om spänningen är låg, ladda batteriet. Om spänningen är 0 volt, kolla effektkretsen från färddatorn.
3

Back-sond den elektriska kontakten på ledningarna märkta "C" och "D" på elektriskt kontaktdon. Om spänningen är mellan 0,34 volt och 1,96 volt, är MAF fungerar korrekt. Om det inte finns någon spänning, eller spänningen ligger utanför intervallet, byt ut MAF sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66951.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.