Felsökning baklyktor

Felsökning bakljus kan göras ensam eller med en assistent. Av uppenbara skäl måste ljusen fungerar korrekt. I vissa stater, det finns stränga böter och "fixa det" biljetter som utfärdats för blåsta baklyktor. Om du misstänker att du kan ha problem med dina tänder, kan du felsöka enkelt problemet innan du byter något. Instruktioner
1

Steg på bromspedalen och ha en medhjälpare kontrollera att se till att bakljusen fungerar korrekt. Om de inte är, kolla lampan, ledningar, och säkringen.
2

Öppna panelen säkringsdosa, vanligen placerad under ratten. Dra ut säkringen för baklyktor med en säkring avdragare (på gruppcentralen lock), och kontrollera att se till att säkringen inte är poppade. Sätt tillbaka den om det inte blåser. Om det är, måste du byta ut den.
3

Öppna bakluckan eller bakre lucka område. Ta bort alla paneler som täcker den bakre montering bakljuset. Vissa fordon använder enkla flyttbara trim bitar som snäpper in och ut ur rum, medan andra använder fästskruvar eller vingmuttrar för att säkra en beklädningsdetalj till baksidan av bakljuset bostäder. Du kan också behöva dra upp stammen mattan för att få tillgång till de bakre bakljus.
4

bort den elektriska kontakten som kör till bakljusen. Tryck på frigöringsspaken på toppen av kontakten och dra den elektriska anslutningen isär.
5

Vrid glödlampan moturs för att låsa upp den ur huset och ta bort den genom att dra den rakt ut från huset. Inspektera lökens glödtråd. Om glödtråden är trasig, byt ut glödlampan mot en ny.
6

Kontrollera kabeldragningen kör till bakljus bostäder. Om det finns ett kort eller skada, är det mest sannolikt där ledningarna exponeras-vid baklykta bostäder. Kontrollera för skador. Om slangen är skadad, måste den kontrolleras och servas av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64239.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.