Hur man återställer Engine Light i en Jeep Commander

Jeep Commander tillverkades i slutet av året 2005 och introducerades som en 2006 års modell. På grund av detta, har sin ombord diagnossystem den standardiserade OBD II-system implementeras på alla fordon i slutet av 1995. När motorn ljus (även känd som fel indikatorlampa, eller MIL) tänds på instrumentpanelen, har OBD II-systemet upptäckt ett problem i utförandet av Commander. Innan återställning ljuset, diagnostisera problemet är viktigt för att förhindra ytterligare skador på SUV. Saker du behöver
OBD II kodläsare /code suddgummi
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr av Jeep Commander och leta upp Diagnostic Link Connector (DLC) under instrumentpanelen. Denna trapets-formade uttag kan eller inte kan ha en skyddande plugg täcker det på Commander. Om en kontakt finns, dra loss den för hand. Anslut OBD II kodläsare i DLC
2

och vrid tändningsnyckeln till key-on/engine-off positionen. Denna position är två framåt klick i tändningen som kommer att driva befälhavarens elektriska komponenter utan att starta motorn. Detta kommer också att ge portabel kraft till OBD II kodläsare.
3

Följ instruktionerna på skärmen /meny kodläsare. Det finns många märken och typer av kodläsare, men de flesta använder en huvudmeny med och upp och ner scroll-knappen och en "Enter" eller "Sänd"-knappen.
4

Bläddra till " , Läs koder "alternativet på skannern och tryck på Enter-knappen
5

Skriv koden (s) ner på ett papper för framtida referens.. Detta är i händelse koden (s) finns på Commander tidigare har diagnostiserats och korrigeras av de reparationer som orsakade MIL att belysa. I händelse av MIL åter lyser hänvisa till papperet och kod som referens.
6

Rulla tillbaka till huvudmenyn på OBD II kodläsare och välj "Radera koderna" alternativet. Läsaren kommer sannolikt fråga om du är säker på att du vill utföra detta steg. Välj "Yes." A "Command skickat" visas på kodläsare, men ta inte bort pluggen från DLC tills huvudmenyn visas igen.
7

Starta motorn Jeep Commander och inspektera instrumentpanelen för att säkerställa MIL är ute.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64505.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.