Oldsmobile Alero Tändspole Felsökning

General Motors införde Oldsmobile Alero 1999. Den 2001 Oldsmobile Alero var utrustad med möjligheten av en 2,4-liters rak 4-cylindrig motor, eller en 3,4-liters V-6 motor. Båda motorerna använder en spole modul och förpackningar spole i tändsystemet. Över tiden coil förpackningar kan slitas ut, och ersättning blir det enda alternativet. Testa spolen för att se till att den är korrekt fungerar är ett bra sätt att spara pengar, och korrekt diagnostisera vad är egentligen fel med fordonet. Testa spolarna på en 2001 Alero bör ta cirka en timme. Saker du behöver
Ohmmeter tejp
Maskering eller etiketter
penna eller markör
1/4-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
assistent eller andra person
Visa mer Instruktioner
2001 Oldsmobile Alero: 2,4-liters, 4-cylindriga Coil Testinstruktioner
1

Höja huven på Alero. Placera dig själv framför fordonet så att du kan komma åt spolpaketet ovanpå motorn. Koppla ur kabelhärvan från spolen. Den tändspolen ligger på passagerarsidan övre sidan av motorn. Dra bara den elektriska kontakten från spolen modulen för hand.
2

Installera en ohmmeter på den elektriska kontakten på styrenheten. Anslut den svarta ledningstråden från ohmmeter till pluggen änden markerad med ett "-". Placera den röda ledningen från ohmmeter på pluggen änden märkt med ett "+".
3

Läs indikatorklockan på ohmmeter. Om spolen på 2001 Alero, 2,4-liters motorn inte läsa mer än 10.000 ohm av motstånd, då spolen är dåligt och behöver bytas Addera 2001 Oldsmobile Alero:. 3,4-liters, V-6 Coil Testinstruktioner
4

Höj huven på Alero. Märk varje tändkabeln på spolen modulen, med maskeringstejp eller etiketter. Skriv numren "1-2-3-4-5-och 6" på tändkablarna från vänster till höger.
5

bort två tändkablarna från en av spolen förpackningar. Det finns tre spole förpackningar, med två trådar på varje förpackning. Varje förpackning styr två tändstift. Ställ in plug ledningar på toppen av motorn, bort från några rörliga delar. Steg bort från fordonet, så att ingen del av kroppen vidrör bilen alls.
6

Be en assistent för att vrida tändningsnyckeln till "Start"-läge för längre än tre sekunders intervall . Fordonet startar inte med tändkablarna lossnat från spolen. Inspektera spolen medan motorn dras igång. Leta efter en ljusbåge eller gnista för att ansluta mellan de två spole tornen medan motorn välter. Be din assistent att sluta vrida nyckeln efter högst tre intervall igång motorn. Om den inspekterade spolen har gnista, sedan installera tändkablarna och fortsätt att testa nästa spolpaketet.
7

Avlägsna spolpaketet som inte har någon gnista, liksom spolpaketet direkt intill den. Använd en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag för att ta bort de två fästskruvarna som håller varje förpackning i stället. Byt de två coil förpackningar genom att dra både förpackningen rakt uppåt för att ta bort dem, och sedan placera dem rakt nedåt för att fästa dem. Dra åt spolpaketet fästskruvar tillbaka in i spolen förpackningar och modul, med 1/4-tums enhet Ratchet och uttag. Lämna tändkablarna från den misstänkta dåliga spolpaketet, men sätt tillbaka alla andra tändkablarna.
8

Be din assistent att åter vrida nyckeln till "Start"-läge för längre än tre sekunds intervall. Rör inte bilen på något sätt medan motorn välter. Inspektera tornen spolpaketet av den misstänkta dåliga spolpaketet. Om spolen förpackningen inte har gnista i detta andra läge, då spolen är dålig och behöver bytas ut. Om spolen som hade ingen gnista i dess primära position har gnista i den sekundära positionen, då rörmodul är dåligt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67328.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.