Hur berätta om en Framaxel gemensamt går ut?

De flesta bilar på vägarna idag, vare sig de är front-drive eller fyrhjulsdrift, använder någon form av konstant hastighet framaxeln leden. Bilar som använder dem har oftast fyra totalt: två på insidan av drivaxlarna och ytterligare två vid ändarna av drivaxlarna höger bakom hjulnavet. Drivknut symtom, oavsett märke, är ganska universella, den enda svårigheten är att räkna ut vilken av de fyra har misslyckats, och hur dåligt. Underlåtenhet

På insidan fungerar en drivknut något liknande bollen-och-socket joint i din axel. Den främsta skillnaden är att de CV lederna vanligtvis har tre till sex av dessa kul-och uttag, medan din axel - antagligen - har bara en. När de små lagren i en drivknut börjar slitas ut, öppnar en liten spelrum upp mellan lagren och det yttre lagret skal. När det händer, börjar CV-leden för att bygga upp fart innan engagerande och snabbt hammare resterande lagermaterialet in granatsplitter.
Clunking under acceleration

Som du kanske tror, Ofta den första varningssignal om förestående drivknut blir ljudet av de inre komponenterna hamra ihop. Du kommer att märka det först som ett lätt slag under acceleration och inbromsning, i ytterligare hundra miles, kommer att lätt slag sannolikt växa till en märkbar knock och därefter till en hård knackning som du kan känna genom golvet. Både de inre och yttre drivknutar kommer att uppvisa denna typ av clunking under acceleration och inbromsning.
Clunking Medan Turning
p Detta är den klassiska symptom på drivknut failureand betyder i allmänhet en dålig yttre drivknut. Den yttre drivknut går igenom ett mycket större utbud av rörelse än den inre en, ca 50 till 60 grader, jämfört med ca 10 grader. Som sådan kommer den yttre drivknut börja dyka och binda mer än det inre som dess kullager floppen runt och kil mot varandra och bärarna bärande. Generellt sett, en CV som klickar värre när man svänger höger än det gör att vrida vänster indikerar en dålig höger-lager, och vice versa för den vänstra sidan. CV kommer också ofta på sämre bakåt än i enheten.
Ryser och morrande

En rysning under acceleration kan tyda på en dålig inre eller yttre drivknut. Detta tenderar att hända när drivknut församling studsar fram och tillbaka inuti bärarna istället för clacking gång och låsa på plats. Vissa fordon är mer benägna att rysning än andra. En grusiga morra är oftast ljudet av torra metall vibrerande, studsar av eller binda på torr metall. Det indikerar typiskt en brist på smörjning, som ofta föregår misslyckande i fallet med en CV-led. Men morrande inte, i och för sig, tyder på en dålig drivknut - hjullager kommer att göra samma ljud på samma villkor

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68710.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.