När man byter stötdämpare på bilar?

Funktionen av stötdämpare är ofta missförstådd. Medan väl fungerande stötdämpare ökar komforten av ett fordon, är deras primära syfte som en del av fordonets suspension.Shock absorbenter begränsar kroppens förmåga av fordonet att gunga och rulla, ökar förarens kontroll. Viktigast stötdämpare hålla däcken i konstant kontakt med vägytan, vilket ökar kontroll och dragkraft och minska däckslitage. Visuell inspektion

En visuell inspektion av stötdämparen kan indikera behov av utbyte. Undersök varje chock för tecken på slitage, särskilt på de bussningar där chocken fäster vid fordonet.

Noterar också några allvarliga bucklor eller skador på kroppen av chocken, eftersom dessa kan försämra rörelse av chocken.

stavdel av chocken bör inte vara klar, urkärnade, böjd eller deformerad.
p Det bör inte finnas några tecken på överdriven olja läcker från chocken.

Slutligen undersöka däcken för stort slitage. Cupping, varvid däcket är hårt slitna i mitten av slitbanan, är ett klassiskt tecken på slitna stötdämpare.
Low Frequency Testing

Krängningen, gungning och näsa dykning hindras av stötdämpare. Eventuella tecken på dessa under körning är en indikation på slitna eller fel chocker.

Du kan simulera dessa effekter genom att tillämpa din kroppsvikt till varje hörn av fordonet. En väl fungerande stötdämpare bör endast avleda minimalt och svänga en eller två gånger med tillämpning av 150 pounds av kroppsvikt.

Stötdämpare testare ofta en kraft genom att släppa fordonet fyra inches, så var inte rädd att tillämpa en hel del kraft.
High Frequency Testa

En stötdämpare håller varje däck stadigt på marken, även som liten brist i vägytan vill orsaka studsande och glappkontakt. Detta är en mycket viktig funktion i en chock, och mycket slitage på däcken.
P Det finns inget sätt att simulera detta beteende annat än att använda en dedikerad chock testare, vanligt förekommande vid reparationsverkstäder. Denna testare tillämpar en högre frekvens stimulans på varje hjul och mäter förmågan av chocken att motverka denna kraft.
Summary

De bästa och mest exakta sättet att testa en stötdämpare är att lita på din mekaniker och specialiserat test redskap. De flesta gör-det-själv-test kommer endast avslöja uppenbara defekter i stötar. Betydande och dyra däck och fjädring skador kan uppstå innan slitna chocker upptäcks.

Mest stötdämpare tillverkare rekommenderar byte av stötdämpare var 50.000 miles. Detta intervall kan vara kortare beroende på körförhållandena för fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64500.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.