Hur hämta felkoder för en bil 1995 och äldre

1995 var det sista året då de ursprungliga, 2-siffriga felkoder (DTC) användes. Efter '95 kom bilar utrustade med multi-siffriga koder föregås med en bokstav, vart anger vilken del av fordonet upplever ett problem. Nyare koder är mer specifika och kräver en scanner för att dra. Äldre felkoder kan hämtas manuellt, med hjälp av en tändningsnyckel och lite av tråd. Se bilens reparationshandbok för betydelser för koderna. Saker du behöver
Tändningsnyckelns clip
Papper eller bygel
testlampan
Visa fler instruktioner
"Key Dance"
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset och slå på den, utan att motorn dras runt. Du vet att du har det i rätt läge när alla streck instrument lätta upp och verk radio, men motorn inte är igång.
2

Vrid nyckeln av, på, av och på igen snabbt, oftast inom en 5-sekunders period. Avsluta med nyckeln i "On" läge, och se "Service Engine" light för koder. Lampan blinkar flera gånger för den första siffran, pauser, då blinkar flera gånger för den andra siffran.
3

Skriv koderna ner och titta deras betydelser upp i en tjänst eller reparationshandbok .
Alternativa Metoder för hämtning
4

Lokalisera diagnostiska testet porten under instrumentbrädan. Det är oftast på förarsidan, men i vissa bilar är det under passagerarsidan eller under ett av sätena. Detta är porten bildläsarenheten ansluts till. Anslut portar "A" och "B" med en bit av bygel eller unbent gem. Titta på "service Engine" light för koderna. Under huven för datalänkanslutningen
5

Look. Det är i två delar, en med sex elektriska portar, och en med en enda port. Vrid tändningsnyckeln "On," anslut sedan länkarna som visas i diagrammet på sethirdgen.org (se referenser) med en bit av bygel eller ett gem. Tryck på ett test ljus till den andra porten på den nedersta raden av hamnarna och titta på koderna till Flash från glödlampan av testet ljus. Denna metod fungerar för Fords.
6

Tryck på knappen vägmätare återställs när du slår på tändningen över. Dra INTE runt motorn. Instrumentbrädan instrumenten kommer att genomgå ett test, då felkoder visas på vägmätaren skärmen. Detta fungerar på digitala streck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65867.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.