1999 Chevrolet Cavalier Problem Transmission

Många av de överförings-problem som kan uppstå med din 1999 Chevrolet Cavalier kan diagnostiseras genom att känna igen symtomen på problemet, såsom buller och prestanda. Detta gör att du kan felsöka fel utan att utföra någon mekanisk inspektion. Dessutom kommer många överföringsproblem aktivera "check engine" lampan på Cavalier instrumentpanel. Om så är fallet, kan du precisera problemet genom att koppla in en diagnostisk läsare till din Cavalier. Enheten kommer då att ge dig en avläsning av ECU inspelade felkod, samt en kort beskrivning av överföringen problemet och /eller de delar som berörs. Transmissionsolja

både automatisk och manuell växellåda använder en speciell vätska för smörjning av interna komponenter. Den transmissionsolja ska bytas 50.000 miles för att säkerställa överföringen fortsatta utveckling. Dessutom bör du regelbundet kontrollera nivån transmissionsolja via oljestickan sitter på baksidan av Cavaliers motorrummet. Om vätskan är sliten eller låg, kan du uppleva ett överdrivet vinande ljud från växellådan, samt grovt skiftande beteende och redskap slipning. Om transmissionsolja är låg, föreslår Chevrolet tillsätta vätska genom att placera en lång hals tratt i mätstickehålet.
Interna Problem Transmission

Automatiska och manuella växellådor både funktion ett komplext system av sammanlänkade kugghjul som tillåter transmissionen att variera fordonets hastighet. Växlarna har även synkroniseringsdon som matchar hastigheten på motsatta växlar mellan arbetspassen. Om växeln eller synchronizers är skadade, kan du uppleva grov skiftande beteende och /eller skrapljud mellan växlingarna. Alternativt, kan skadade interna axlar och lager orsaka förskjutningar och slipning problem. Det enda sättet att sätta fingret på ett problem med de inre komponenterna är genom att ha transmissionen demonteras och inspekteras, eller med hjälp av en ECU diagnostisk läsare.
Automatväxellådor

Den 1999 Chevrolet Cavalier automatlåda har en momentomvandlare som gör att motoreffekten överförs till överföringen. Momentomvandlaren fungerar med hjälp av ett system med vätska pumpas turbiner för att konvertera motoreffekten i rotationskraft. Om momentomvandlaren är skadad, kan överföringen inte kunna korrekt ingrepp, därmed motorn kommer rev överdrivet, i förhållande till bilens hastighet. Dessutom har momentomvandlaren en låsning mekanism för att förbättra bränsleekonomin. Om det finns problem med låsning mekanism tillbakadragandet kan motorn ryser eller stanna när man saktar till ett stopp.
Manuella växellådor

Ett av de vanligaste problemen med manuella växellådor är en funktionsstörning kopplingsmekanism. Kopplingen, som möjliggör överföring att ansluta och koppla från svänghjulet, kommer sannolikt att slitas ut på grund av friktion med tiden. När detta inträffar, kommer kopplingsmekanismen börjar slira. Symtom på detta är en stark luktar bränt enligt fordonets drift och överdriven motorn varvar när kopplingspedalen halkade. Dessutom visar kopplingen prat vid släppa pedalen fungerar interna koppling komponenter, såsom en sliten ingående axel eller koppling skiva. Inkonsekvent kopplingspedal trycket beror ofta på en skadad master eller slav cylinder, vilket ger hydraultryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68432.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.