Om OBD II Automotive Scan Tools Engine analysatorer

Den omborddiagnos (OBD) är en utväxt av ansträngningarna för att begränsa de skadliga utsläppen från bilar. Tillverkarna antog sofistikerade elektroniska sensorer för att övervaka motorns verkningsgrad, vilket banar väg för OBD-kontrollen av ett antal parametrar auto prestanda. Sökverktygen läsa signalerna från OBD-sensorer. Bakgrund

Efter en inledande period under vilken biltillverkare använde enskilda diagnostiska system, uppstod en enhetlig standard under överinseende av Society of Automobile Engineers (SAE). OBD-II är den andra generationen av dessa universella normer, på uppdrag av kongressen för alla bilar som tillverkas i 1996 och senare.
Funktion

Även motorns prestanda och utsläpp kontroll kvar det centrala i OBD-systemet, har det utökats till att omfatta andra uppgifter om en bils prestanda. När OBD datorn registrerar ett fel i en av de övervakade komponenter, resulterar det oftast i Check Engine ljus visar på bilens instrumentbräda. Mekanik använder OBD verktyg för att identifiera problemområden genom avläsningar som gjorts av de olika OBD sensorer placerade i hela bilen och att övervaka prestanda på fordonet.
Typer
< p> OBD verktyg allt från enkla handhållna modeller till dyra, console-sized skannrar för professionella tekniker. En bil ägare intresserad av att utföra sitt eget underhåll kan ansluta en skanning verktyg för att hans bil är dataport, oftast placerad till vänster om ratten, för att erhålla en felkod. Översättningar av koderna är allmänt tillgängliga på nätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67022.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.