Hur felsöker jag systemets temperatur Cooling i en 2001 Nissan Altima?

Den 2001 Nissan Altima motorn fylldes på fabriken med frysskydd /kylmedel för att ge anti-frysskydd på vintern och överhettning skydd i sommar, enligt den Nissan bruksanvisning. Kylmediet Produkten innehåller rost och anti-korrosionsinhibitorer. En Kylvätsketemperaturmätare tillhandahålls på instrumentbrädan för att hjälpa till med felsökning motorns kylsystem. Problem med kylsystemet kan innehålla bilen överhettning. Saker du behöver
50-50 blandning av frostskyddsmedel och destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Övervaka temperaturmätaren på instrumentpanelen om du misstänker att Altima kanske vara överhettad. Mätaren visar om kylvätskenivån ligger inom det normala intervallet eller har överhettats. Om mätaren registrerar mellan "C" och "H" graderingar är motorn arbetar inom säkra gränser och ingen åtgärd behövs. Var medveten om att temperaturmätaren kan läsa högt på varma sommardagar, men motorn inte överhettas om mätaren nålen går in i graderingen ovan "H."
2

Lägg kylvätska till det opaka, plast kylvätskebehållaren om vätskenivån är låg och motorn har varit överhettad. Låt motorn svalna först med parkering i skuggan och stänger av motorn. Kontrollera kylvätskenivån i reservoaren. Det bör vara mellan "Min" och "Max" nivåer. Om det är vid eller under "Min", lägga kylvätska till "Max" nivå genom att flippa öppna locket och försiktigt hälla den i. Spill inte kylvätska på marken eftersom det är giftigt och utgör en miljöfara.

Billiga 3

Lägg kylvätska till kylaren, även om plast behållaren var helt tom. Kontrollera kylaren när motorn är kall genom att skruva av locket på toppen och titta i. Om vätskenivån är låg, tillsätt kylvätska till kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67613.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.