Hur man diagnostiserar en strömavbrottsrapport Steering Pump

Den servopumpen gör det lätt att manövrera din bil med liten ansträngning. En Serpentine belt ansluter pumpen till vevaxeln, flytta hydraulvätska via ett slutet system. När en bil blir svårt att styra, eller när främmande morrar och gnäller utgår från under huven, kan det vara dags att byta servopumpen. Andra problem, såsom låg fluid eller missanpassade bälten, kan också maskerad som en dålig pump. En inspektion eller ett trycktest kan användas för att diagnostisera en dålig servopumpen. Saker du behöver
Servostyrning pump tryckmätare
Visa fler instruktioner
Inspektera din servopumpen
1

Lyssna efter ett gnisslande ljud med huven öppen och motorn igång. Populär mekanik liknar detta brus till en "älg i värmen." Det låter kanske liknar gnälla din pump kan göra när veva ratten hela vägen till en sida, men detta skrikande kan hända med ratten i alla lägen. Kontrollera spänningen på Serpentine belt så att du inte hör bältet skrikande istället.
2

Kontrollera vätskenivån i servopumpen. Om vätskan är låg, kommer det troligtvis en läcka någonstans. Titta under bilen. Den röda, genomskinlig färg på styrservoolja gör det lätt att skilja från mörkt fett eller den gyllene anstrykning av motorolja. Låg vätska kan orsaka dålig pump prestanda och kan även bränna ut pumpen.
3

Inspektera kraftledningar styrning för läckage, sprickor eller träskor. Om dessa är felaktiga, kommer de att hålla pumpen från att få tillräckligt med vätska. Liknar en servostyrning pump misslyckande, kanske styrningen vara svårt och din pump kanske stöna eller gnälla.
Trycktest din servopumpen
4

Test vätsketrycket på din servopumpen att bekräfta dess misslyckande. Stäng av motorn, och haka av tryckledningen från servopumpen. Sätt i manometern mellan tryckledningen och pumpen med mätaren vänd pumpen.
5

Slå på motorn. Crank ratten hela vägen i en riktning. Upprepa detta tre gånger för att avlägsna eventuell luft från ledningarna som kommer att orsaka felaktiga avläsningar på testet.
6

Kontrollera trycket vid 1.000 rpm. Rev motorn till 3000 rpm, och kontrollera trycket igen. Subtrahera tryckskillnaden, och jämför det med den föreslagna tryckskillnaden av ditt märke och modell fordon.
7

Vrid ratten åt ett håll tills det tar stopp. Kontrollera strömmen trycket servopumpen. Utvärdera detta belopp mot den föreslagna trycket för ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66377.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.