Skäl till varför en bil överhettas

Motoröverhettning är ett ganska vanligt problem som, om den är allvarlig, kan allvarligt skada ett fordons motor. Även de potentiella orsakerna till överhettning av motorn är många, det finns en handfull orsaker som är ytterst vanligt. Vad som följer är en kort lista över de vanligaste orsakerna till varför en bil överhettas. Dålig termostat

En motor termostat styr flödet av kylarvätska i ett fordons motor. En dålig termostat, speciellt en som inte öppnas, kan hindra kylarvätska från att komma in (och kylning) en motor som är igång, vilket kan orsaka en motor överhettas.
Trasigt element

bilens kylare kyler cirkulerande kylvätska, vilket hjälper till att bibehålla normal motorns arbetstemperatur och förhindra överhettning. En dålig eller felaktig radiator kan förlora sin förmåga att kyla, eller utstråla, cirkulerande kylvätska, vilket kan orsaka en motor överhettas.
Bad Vattenpump

En vattenpump är ansvarig för trycksättning och snurrande motorkylmedel under ett fordons motor och kylsystem. Trycksatt och snabbrörliga motorkylmedel är bättre kunna absorbera motorns värme och minska motorns arbetstemperatur. En dålig vattenpump kan förhindra tillräcklig kylmedelsflöde och trycksättning, vilket kan orsaka en motor överhettas.
Låg kylvätskenivå

En tillräcklig mängd av motorns kylvätska är nödvändigt för att absorberar motorns inre värme och bära den till kylaren, där värmen blir strålas in i utomhusluften. En låg kylvätska nivå tillåter motorn att värmen stiger, vilket kan orsaka en motor överhettas.
Bad kylfläkten

En kylfläkt hjälper till att kyla motorn kylvätska som det filtrerar genom kylaren, speciellt när ett fordon står stilla och /eller reser vid låga hastigheter. En dålig eller felaktig kylfläkten kan förhindra tillräcklig kylning av cirkulerande kylvätska, vilket kan orsaka en motor överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64072.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.