Felsökning Auto AC

Luften utanför är så varmt som möjligt, men AC i bilen verkar blåsa ännu varmare luft och inte kyla av dig alls. Du pund ratten i frustration - vilket resulterar i ännu mer svett hälla ur varje por i din kropp. Detta är ett vanligt problem, tyvärr, och veta hur man felsöker en AC-system kan rädda dig från att spendera sommaren svettning. Kylvätska

Före byte av hela systemet i frustration, kolla AC kylvätska. Kontrollera vätskenivåer i din radiator, och om bilen har parkerats under en längre tid, leta efter eventuella läckor på uppfarten. Om kylvätska är låg, se till att bilen är kall, sedan ersätta den vätska till fyllningen nivå. När den har haft ett par minuter att sitta, slå på bilen i några minuter för att få vätskan i rörelse genom fordonet. Stäng av motorn, låt den svalna och kontrollera nivåerna igen. Lägg mer kylvätska om det behövs.
Leak Områden

Kontrollera de vanligaste områdena för läckage av kylvätska. Bilar har en förångare mot baksidan av motorn, som är ansluten till kompressorn genom en serie av slangar. Kompressorn bifogas sedan till kondensorn på framsidan av bilen. Detta ligger bakom gallret. Kontrollera bilens servicemanual för den exakta platsen för dessa delar. Kontrollera alla slangar och infästningar för läckor. Kondensorn är hur motorn pumpar kylvätskan genom motorn, så detta är det område som du bör kontrollera först.
Kylfläkten

annan orsak till AC störningar är det fel på kylfläkten på kompressorn. Med motorn och AC på, öppna huven och se om, efter flera minuter, stängs fläktmotorn på. Vissa äldre modeller av bilar har ett fläktblad. Du kan se denna rörelse. Andra har en kylande motor som förvandlar ett blad som är innesluten i kompressorn. Läs i manualen för dig detaljerna bilmodell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64151.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.