Hur Tune Up & Felsöka en SR20DET

Nissan SR20DET motorn är en högpresterande, turboladdade 4-cylindrig finns i många japanska och europeiska marknaden fordon. Eftersom motorn aldrig erbjöds i ett fordon som säljs på den amerikanska marknaden, köpa många entusiaster preowned SR20DET motorerna för att byta till andra fordon, t.ex. Nissan 240SX. Om din har en anpassad SR20DET motor, är det viktigt att utföra alla planerade underhållet, som kan hittas i Nissan Silvia bruksanvisningen. Men om du upplever prestandaproblem från din motor, det finns många felsökning och tune-up rutiner du kan utföra. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Cylinder tryckprovare
Visa fler instruktioner
1

Leta tändstiftet ledningar, installeras i den övre delen av motorn ventilkåpan. Ta bort trådarna för hand. Använd en hylsa tändstift och hylsnyckel för att ta bort tändstiften och kolla längst ner på varje plugg. Carbon uppbyggd på kontakten terminalen indikerar en defekt tändstift eller tändningssystem. Alternativt, om alla fyra pluggar kol sotigt, indikerar detta en alltför rik luft-bränsleblandningen. Om det finns olja uppbyggd på terminalen, indikerar detta i allmänhet en skadad inre tätning, såsom en kolvring. Om du upptäcker olja på pluggen, använd en enhet kompressionsmätare att kontrollera kompression av olje-sotigt cylinder. Om komprimering är under 128 psi, måste cylindern ringen bytas.
2

Inspektera filtret luftintag, som ligger på höger sida av motorrummet. Om din SR20DET använder beståndet intag, lossa klämmorna metallspärr som håller airbox locket, lyft sedan locket fritt att komma åt luftfiltret. Ett smutsigt eller skadat luftfilter hindrar luftflödet, och därmed orsaka en minskning av motorns prestanda. Byt ut din utslitna filter med en prestation, hög-flow luftfilter. Detta kommer att förbättra luftflödet jämfört med ett lager eller sliten enhet, vilket ökar motorns hästkrafter och bidrar till att säkerställa tillförlitligheten.
3

Inspektera de olika linjerna gummiutsugring anslutna hela turbo och intercooler systemet. Dessa linjer används för att utjämna trycket turbo luften. Eftersom linjerna är gjorda av gummi, de är benägen för sprickbildning med tiden på grund av den extrema värme som produceras i motorrummet. En skadad linjen kommer att tillåta turbotryck att läcka ut ur systemet, vilket leder till minskad motorprestanda. Byt ut skadade vakuumledningarna, och se alla linjer är ordentligt ansluten.
4

Inspektera intercooler för skador eller lösa anslutningar. Detta är det rör som är dragna i framsidan av motorn, som förbinder turboladdarens utlopp till motorn spjällhuset. Under hela intercooler systemet finns många gummirör adaptrar, med benägenhet att sträckning på grund av turboladdarens värme och tryck. En skadad eller osäkra rör adapter möjliggör ett laddtryck läcka, vilket minskar turbo och motorns prestanda. En omfattande boost läcka kan även orsaka för tidig motorhaveri. Se till att alla Intercooler Rör adaptrar är tätt säker och fri från sprickor, och byt ut skadade adaptrar.
5

Drive till en säker och laglig väg som att accelerera din SR20DET till motorn redline vid 7000 rpm . Accelerera motorn på full gas medan du lyssnar noga till ljudet av turboaggregatet. En överdriven turbo vinande ljud indikerar slitna turboladdarhus kullager. Ett metalliskt skrapande ljud indikerar överdriven axel play, vilket gör att turbinen att slipa mot turbo huset. I båda fallen har din turbo ombyggda eller ersättas så snart som möjligt för att säkerställa fortsatt utveckling.
6

Leta efter överdriven rök från avgassystemet när motorn accelereras. Blåaktig rök indikerar att olja förbränns i cylindrarna, troligen orsakad av en skadad kolvtätning eller annan intern packningen. Alternativt, eftersom SR20DET presenterar en olje-kyld turbo, kan skadade turbo internals att olja in i intaget och förbränningssystem. Vit avgasrök indikerar att kylmediet förbränns, vanligen på grund av en skadad topplockspackning. Slitna tätningar och packningar bör bytas omgående för att undvika total motorhaveri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68292.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.