Hur du kontrollerar om en dålig eller en blåst topplockspackning på en 1985 Dodge 2.2 Non-Turbo motor

Den 2,2 liters enda överliggande kamaxel (SOHC) L4 motor var en vanlig motor som används i många Dodge-modeller i 1985. En icke turboladdade versionen av motorn hittade tjänsten på 600, Väduren, laddare, Daytona, Lancer, Omni, Husvagn och Mini-Ram Van modeller. En turbo version av denna motor fanns även i vissa av dessa modeller. Som med alla bilmotor, kan tillståndet av huvudet packningen att diagnostiseras med några enkla kontroller att varje fordon ägare lätt kan utföra. Instruktioner
1

Starta fordonets motor och titta för rök från avgasröret. En tung, blåaktig rök betyder att motorolja läcker in i cylindrarna och detta kan orsakas av en läckande topplockspackning. En tjock, vit rök som kvarstår även efter att motorn har värmts upp, betyder att motorns kylvätska läcker in i cylindrarna, vanligtvis tyder på en läcka topplockspackning.
2

Parkera bilen och öppna huven . Leta upp gemensamma topplockspackning. Detta är den spricka runt toppen av motorn där cylindertoppen och motorblocket möts. Leta efter olja eller kylvätska läcker från den gemensamt.
3

Låt motorn svalna i en timme eller så. Ta bort kylarlocket och undersöka kylfluiden inuti. Den bör ha en grönaktig färg och vätskan Ytan skall vara fri från flytande avskum eller skum. Om vätskan är brunaktig och om du ser fet avskum och skum som flyter på ytan, då betyder det att olja läcker genom topplockspackningen in i passagerna kylmedel. Nu starta motorn och låt den värmas upp tills termostaten öppnas och kylvätskan börjar cirkulera i kylaren. Kontrollera kylvätskan för bubblor av motorns avgaser. Om du ser bubblor, betyder det att avgaserna från en eller flera av cylindrarna läcker genom topplockspackningen in i passagerna kylmedel.
4

Stäng av motorn. Avlägsna mätsticka och undersöka oljan på slutet. Det bör inte finnas några tecken på ljus skum. En beige eller vitaktig skum indikerar att kylfluid läcker genom motorn topplockspackning in i passagerna oljeflödet. Om du också se pärlstav vatten på olja, är detta en bra indikation på att topplockspackning har blåst.
5

Bedöm bilens prestanda. Om motorn känns mindre kraftfull än tidigare, eller om motorn har börjat springa grov, kan det betyda att topplockspackningen läcker. Ta bort tändstiften en efter en och undersöka dem för tecken på nedsmutsning. Om alla kontakter är smutsiga betyder det oftast att motorn inte är korrekt inställd, men om bara en eller två är smutsiga kan det betyda topplockspackning läcker runt dessa cylindrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66288.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.