Felsökning vid startproblem på en 2002 Honda Shadow Aero

Det finns tre grundläggande element som ingår när du försöker starta en förbränningsmotor, och motorcyklar är inget undantag. Först är bränsle, är andra branden - eller snarare, el - och sist är luft. Om motorn inte får tillräckligt av något av dessa element, kommer den inte att starta. I de flesta situationer, om du kör genom en kort checklista för potentiella orsaker, kommer du att hitta ditt problem - och brukar kunna fixa det utan att spendera ett öre. Saker du behöver
Voltmeter
startkablar
Set med metriska hylsnycklar
stjärnskruvmejsel
skruvmejsel pluggar
Spark (4) katalog Luftfilter

Visa fler instruktioner
Kontroll Anslutningar
1

Kolla choken. Om det är frikopplad spaken nedåt tills du känner motstånd. Försök att starta cykeln.
2

Kontrollera bränslet petcock. Se till att det vrids till läge "ON". Med choken fortfarande engagerad, försöker starta cykeln igen.
3

Kontrollera hur mycket bränsle du har. Fyll på bränsle i tanken, och försök igen.
4

Kontrollera tändkablarna. Se till att de sitter ordentligt. Försök att starta cykeln igen.
Elektrisk
5

Ta bort batterilocket. Använd en voltmeter för att kontrollera laddningen på cykeln. Det bör vara runt 12 volt. Om avgiften är låg
6

, försöka hoppa cykeln bort av ett annat batteri. Varje bil eller lastbil kommer att göra. Alternativt kan du använda en plug-in jump starter i stället.
7 p Om cykeln startar samtidigt som hoppade, kopplar startkablar. Om cykeln stannar körs, bör du byta ut batteriet. Om det dör du kan behöva byta generatorn. Om cykeln inte startar, går du till nästa steg.
8

Kontrollera tändstiften. Ta dem och leta efter tecken på slitage eller skador. Om de är skadade ersätta dem. Kom ihåg att även om en Honda Shadow bara har två cylindrar, måste du ändå byta alla fyra tändstift. Om de verkar fungera, gå till nästa steg.
9

Anslut tändstiftet till tändstiftet kabeln. Tryck på tändstiftet till ramen eller motorblocket. Tryck på startknappen, medan du tittar på tändstiftet. Om du ser en gnista, de pluggar fungerar, och problemet ligger någon annanstans. Om det inte finns någon gnista, förnya dina tändkablarna och spolar. Om det fortfarande inte går att åtgärda problemet måste du ta cykeln till en butik.
Fuel
10

Kontrollera att din bensintank är full.

11

Lossa bränsleslangen bränslet petcock. Vrid petcock till "On" läge och sedan snabbt tillbaka till "Off". Om bränsle kommer ut, är din petcock i funktionsdugligt skick. Om inte, byt ut den.
12

bort ett tändstift från varje cylinder, och vänta cirka en timme.
13

Byt tändstift och försök starta cykeln igen. Detta kommer att radera alla översvämningar som kan ha uppstått i färd med att försöka starta cykeln. Addera Air
14

bort sätet från cykeln.

15

Ta bort luftfiltret.
16

Kontrollera luftfiltret. Om det är grått eller mörkbrun, eller om det finns skräp fångats inne i det, byt ut det. Om det är ren, lägger tillbaka den på plats. Försök att starta cykeln igen.
17 p Om cykeln fortfarande inte startar efter att ha kontrollerat allt, måste du ta den till en mekaniker.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66958.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.