Sätt att kontrollera motorblocket för Sprickor

Sprickor i block kan vara illusoriska och svåra att upptäcka då de förekommer i områden som inte kan ses eller är så små att de ger inga yttre tecken på dålig motorprestanda. Begagnade kvarter från nedmonteringsplatserna kan vara ännu mer tveksamt när köparen har ingen historia av delen. Även den minsta sprickor eller hål kan leda till överhettning av motorn, som inte behandlas, kan leda till motorhaveri. Torr Magnetic Particle Test

Dry magnetpulverprovning använder en process där sprickdetektering pulver sprids över blockets yta under appliceringen av ett magnetiskt fält. En handhållen portabel elektromagnet alstrar fältet som krävs för att köra ström genom metallen som testas. Porösa metaller, såsom gjutjärn, fungerar bäst för magnetiska partiklar testet. Eftersom det magnetiska fältet kommer i kontakt med metallen och pulvret fördelas över metallytan kommer varje spricka eller deformitet visa sig som ett oregelbundet mönster, vare sig det är en "skugga" linje som följer spricka, eller en smutsfläck eller glob som indikerar ett litet hål. Det torra pulvret (gjutjärn damm) finns i olika färger, som kontrasterar med blockets mörkare utseende, vilket gör fel sticker ut.
Våtmagnetisk Test

våtmagnetisk testning använder ett magnetiskt pulver som blandas med en transportör agent. Kombinationen av dessa två ingredienser bildar en vätska som kan sprutas från en flaska. Kemikalierna låt det fluorescerar under svart ljus, där små detaljer i metall yta. Med den våta metoden, strömmar vätskan in i sprickor och de flesta små hål. Denna process kan vara väldigt rörigt och kräver ett helt block tvätt, innan återmontering, eftersom transportören spraya medlet har olja i det. Med antingen torra eller våta magnetiska testmetoder, kan passera den handhållna elektromagnetisk apparat flera gånger under den misstänkte spricka verifiera att en spricka existerar snarare än att göra en snabb passage över det.
Dye Penetrant Test

Som namnet antyder, färgen penetreringsmedlet testet använder ett färgämne med speciella penetrerande förmågor som kan sippra in sprickor och minsta porer, till skillnad från magnetiska process som kan missa de minsta hål. Vissa färgämnen kan ses under svart ljus, vilket ökar deras känslighet, men omgivningen måste vara mörkt för att göra det. Dye penetrant kan också användas på aluminium block och icke-metalliska material. När färgämnet har spridits över blockets yta och fick torka torkas sedan av, har en utvecklare som skall appliceras på ytan för att dra färgen ut för inre sprickor och porer. Vare sig under svart ljus eller med blotta ögat, blir sprickan uppenbar, även när vi letar efter de minsta brister.
Provtryckning

provtryckning, blocket måste tätas med många pluggar och täckplåtar för en läcka-tight passform. En luftslang levererar tryck till insidan av blocket passager. Testet kan utföras i en tank, där bubblor kan ses, eller den kan utföras under torra förhållanden med en spray flaska fylld med en mild tvålvattenlösning. Provtryckning kan finna inre sprickor som annars är dolda eller oupptäckt av andra testmetoder. Det kan också verifiera integriteten av crack reparationer som har gjorts i huvud och block för att se till att de håller vatten. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65380.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.