1991 KIA Elektrisk bränslepump Felsökning

Den 1991 Kia elektriska bränslepumpen får sin ström från huvudsäkringen blocket under huven. Datorn styr bränslepumpens relä som också är i säkringsreläpanel centrum under huven. När startnyckeln vrids för att starta motorn, erkänner datorn motorns varvtal och nyckelposition, då aktiverar huvudrelät bränslepumpen. Åtgärden ger ström till den elektriska bränslepumpen placerad i bränsletanken. Datorn är inblandade så att i händelse av en olycka eller om motorn stannar bränslepumpen stängs för att förhindra brand. Saker du behöver
Voltmeter
¼-tums spärrnyckel
Set med ¼-tums hylsor
Skruvnyckelsats
Liten ficka skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

öppna dörren tanklocket och ta bort tanklocket. Ha en hjälpare cykel nyckeln på och av i fem-sekunders intervaller medan du lyssnar för bränslepumpen att fungera. Den aktiverar i två sekunder vid en tidpunkt då datorn inte ser motorn välter. Om du inte hör bränslepumpen igång, det finns förmodligen ett problem med pumpen, relä, dator eller ledningarna till bränslepumpen.
2

Vrid nyckeln och öppna huven. Leta upp bränslet Schraeder ventilen på bränsleskenan ovanför bränslespridare. Tryck in på Schraeder ventilen medan hjälpar cykler tändningsnyckeln. Om bränslepumpen arbetar, bör en stark ström av bränsle avsluta Schraeder. Bara lyfta skruvmejsel och stäng Schraeder så snart som bränsle ses. Om det finns tryck i bränsleledningarna är problemet någon annanstans. Om det var inget tryck vidare till nästa steg.
3

Inspektera säkringen bränslepumpen ligger i säkringen reläbox på förarsidan fenderwell. Om säkringen är trasig, byt ut den. Försök att starta Kia. Om Kia fortfarande inte startar, fortsätt till nästa steg.
4

Dra bränslepumpens relä. Kontrollera om makten vid terminalerna i säkringsplinten med voltmeter. Det bör finnas en terminal med strömmen med knappen off. Om ingen ström framgår ett problem existerar mellan batteriet och reläet. Om makt existerar, ha hjälpare vrider om nyckeln på medan de andra terminalerna kontrolleras. Det bör finnas ström till en andra terminal. Om ingen ström framgår, föreligger ett problem mellan datorn och reläet eller med själva datorn. Om strömmen är närvarande bränslepumpen är defekt.
5

Byt bränslepumpen om reläet hade makten i steg 4. Testa datorn och kablarna mellan datorn och bränslepumpen om reläet hade ingen makt i steg 4. Bränslepumpen är ett enkelt byte på en 1991 Kia in så mycket som bränsletanken behöver inte tas bort. Det finns en täckplatta i det bakre bagageutrymmet under mattan. Bara lyfta mattan, ta bort täckplåten och pumpen är uppenbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64756.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.