Hur kan jag kontrollera Check Engine Light i en 2003 Stratus?

"Check engine" lampan på Stratus är knuten till fordonets utsläppsbegränsande system och tänds när Onboard Diagnostics, eller OBD, är sinnen något fel. Ibland ljuset betyder ingenting mer än en trasig sensor eller löst gas cap, andra gånger du kan behöva ha större reparationer göras. Bilar byggda 1996 och senare är utrustade med ett OBD-II-systemet, vilket kan utnyttjas till att använda en speciell OBD-II-skanner. Denna scanner kommer att läsa en "felkod", som du sedan kan använda som utgångspunkt för att lösa problemet. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Leta OBD-II 16-poliga kontakten under förarsidan instrumentbräda, mellan dörr och styrning kolonn. Pluggen är ungefär två inches lång och 3/4 inches hög. På 2003 Stratus bör avslöjats.
2

Anslut OBD-II-skanner med bilens tändning. Slå på tändningen i bilen. OBD drivs av bilens batteri, så om din bil är "på" scannern inte att läsa något. För den största mängden av information, bör motorn vara igång.
3

Läs koden på skannern skärmen. Detta kommer att vara bokstaven "P" följt av ett fyrsiffrigt nummer. Den första siffran betecknar huruvida koden är standard (representerad av en "0") eller specifika för tillverkaren ("1"). Om denna första siffran är antalet 1, måste du konsultera en Dodge-specifik lista över felkoder. Den andra siffran betyder vilken del av drivlinan problemet ligger i. Se listan nedan för referensnummer (artighet av BAT Auto Teknisk, se referens 1):

1 = Emission förvaltning

2 = Insprutare krets

3 = Ignition

4 = Extra utsläpp

5 = fordonets hastighet och Tomgångsreglering

6 = Dator och utkrets

7 = Transmission
4

Se en lista över felkoder att tolka din kod. Du kan hitta denna information på nätet, eller det kan finnas en lista i din instruktionsbok eller reparation manual. Tänk på att om den första siffran är en "1" du kommer att behöva titta på en Dodge-specifik lista.
5

Vidta åtgärder för att reparera ditt fordon. Ibland kan felet koden hänvisar till ett mycket enkelt problem. En kod P0455, till exempel, innebär att din tanklocket inte dras åt. Andra gånger din "Check Engine" light innebär ett allvarligt mekaniskt problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65294.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.