Tecken på att svänghjulet Bad

Svänghjulet är en integrerad del av kopplingen systemet i manuell växellåda bilar. Dessa kan tillverkas i enkla eller dubbla svänghjul-system och arbeta för att minska vibrationer och underhålla redskap integritet medan föraren arbetar transmissionen via kopplingen. När svänghjulet börjar svika, kan det vara ett symptom på större problem i överföringen såsom olja påväxt eller en varnande påminnelse om att föraren har manövrera kopplingen utanför acceptabla parametrar. Vibration genom kopplingen

Vissa fordon använder ett tvådelat svänghjul system som kallas en "dual mass" svänghjul. När dessa delar eller fästen våren runt dem börjar att misslyckas, kommer svänghjulet systemet förlorar sin förmåga att reducera vibrationer som orsakas av kopplingen operation. Föraren kommer att uppleva detta som ökad muller och vibrationer genom golvet i fordonet och genom manipulation av kopplingen vid växling.
Luktar bränt

luktar bränt toast är en utmärkt indikator på att svänghjulet är i behov av reparation. Lukten beror överdriven värme i kopplingsbeläggen, som orsakas genom att rida på kopplingen, så att växlarna glider när i trafiken eller tomgång. Med tiden, om kopplingen och svänghjulet inte får svalna, kommer det att förstöra svänghjulet tillsammans med resten av systemet, inklusive tryckplatta och skiva.
Clutch Slippage

dubbelmasse-svänghjul-system, är ett symptom på bristande ofta redskap glidning. Detta kan orsakas av oljeförorening i det inre arbetet i den dubbla svänghjul eller genom ökad friktion på grund av platta slipning. Föraren kommer att märka en intermittent problem med upp-växling där fordonet kan accelerera dåligt eller vara oförmögna att korsa till nästa växel eller göra övergången, men inte kunna hålla och snabbt glida tillbaka in i föregående växel.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63686.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.