Felsökning av en No Start skick i en 1995 Honda Civic

Du kan hitta dig själv i en situation då motorn i din 1995 Honda Civic inte startar, och du antingen höra klickande ljud när du slår på tändningen eller ingen alls . Att veta hur du felsöker din Civic, när det inte startar, kan hjälpa dig att spara pengar, tid och vara på väg igen. Som av Augusti 2010, har 1995 Honda Civic DX Sedan en Kelley Blue Book rekommenderat värde av $ 3060 i utmärkt skick. Saker du behöver
Fuel
Battery Booster Review startkablar
Visa fler instruktioner
Grundläggande felsökning
1

Skjut kopplingen ner hela vägen till golvet om du har en manuell växellåda i din 1995 Honda Civic, annars kommer startmotorn veven inte motorn, vilket resulterar i att klicka på ljud eller inget ljud alls. Om din Civic är en automatisk, kontrollera att sändningen är i "Park" eller "Neutral".
2

Förvandla din nyckeln i tändningslåset till läge "ON" och slå på strålkastarna. Titta på ljusstyrkan i dina strålkastare --- dämpad belysning eller inga ljus betyda att du har ett dött batteri och behöver en skjuts.
3

Undersök säkringarna om, efter att ha vänt på din strålkastare verkar de ljusa. Säkringsdosan är på förarsidan under instrumentbrädan. Om du inte ser en trasig säkring, som kommer att se ut som en skadad, bränd tråd inne i säkringen, innebär detta att du kan ha en starter problem eller ett problem med den elektriska kretsen på tändningslåset. Du måste ha din bil bogseras till en tekniker i det här fallet.
4

Titta på bränslemätaren och se till att du har tillräckligt med gas i bilen om din motor låter normalt efter att tändningsnyckeln till "Start"-läge men motorn fortfarande inte köra.
Jump Startrutin
5

Stäng av alla elektriska tillbehör i din bil, till exempel luftkonditionering, stereo, värmare och lampor.
6

Placera överföring i "Park" eller "Neutral" och sedan dra åt handbromsen.
7

Anslut ena änden av en jumper kabel till den positiva "+" i slutet av en booster batteri och anslut den andra änden till den positiva "+" terminal ovanpå batteriet i din Honda Civic.
8

Anslut den andra startkabeln till negativ "-" änden av hjälpbatteri och anslut motsatta kabeländen till en omålad konsol eller skruva bort från bilens batteri. Detta kommer att minska risken för antändning av vätgas som din bil batteriet alltid avger. Den negativa startkabeln kommer att vara svart.
9

Starta bilen, koppla loss minuskabeln först från jordningsband på ditt bilbatteri koppla bort kabeln från hjälpbatteri. Koppla den positiva kabeln från pluspolen på bilens batteri kopplar sedan den positiva kabeln från hjälpbatteri.
10

Justera metall anslutningar för att säkerställa att de har god metallisk kontakt om, efter hoppet start, startmotorn fortsätter att gå långsamt efter att starta din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65357.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.