Så här testar du vevaxelläget Sensor på en 1997 Ford F-150

vevaxelläget sensorn i din 1997 Ford F-150 ger en signal till färddator som används för att bestämma motorns varvtal och där vevaxeln är på i sin rotation. Eftersom tänderna på en ton ring monterad på vevaxeln passerar sensorn en spänning induceras i sensorn. Denna signal tillsammans med kamaxeln sensor signal används av färddatorn att beräkna och kontrollera tändsystem och insprutare drift. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står Review, Digital volt /ohm mätare
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1 < p> Blockera bakhjulen med stoppklossar kilas fast mot bakhjulen. Höj framför lastbilen med en domkraft placerad under den främre tvärbalken. Slip pallbockar under ramen och sänk domkraften tills fordonet står på pallbockar.
2

Koppla vevaxelläget sensor kabelstam från sensorn sitter på framsidan av motorn till vänster av vevaxelns remskiva. Vrid tändningsnyckeln till läge "RUN", men starta inte motorn.
3

Bifoga en bil krets testare till batteripolerna. Fordonsindustrin kretsprovare är en typ av test ljus som kräver batteri. Det kommer att ange inte bara om makt är närvarande på kretsen men marken också, utan att dra mycket ström som kan skada dyra datorkomponenter. Testa ledningsnätet för att verifiera att batterispänningen matas till sensorn genom att röra sonden änden av testaren att terminalerna i vevaxeln lägessensor kabelförbindningar. En tråd bör ange makt och den andra bör ange marken när sonderade med testaren. Kontrollera säkringarna om batterispänningen inte matas till sensorn.
4

Slå av tändningslåset. Ställ in digital volt /ohm mätare för att mäta A /C spänning. Klipp kablar till mätaren till stiften i vevaxeln lägesgivare. Vrid motorn för hand med en hylsa och spärrskaft eller breaker bar på vevaxeln bulten.
5

Övervaka mätaren under rotation av motorn. Eftersom vevaxeln flyttar sensorn ska skicka en pulsad a /c spänning som varierar mellan 0 och 0,05 volt. Byt ut sensorn om spänningen inte varierar som beskrivs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68083.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.