Hur man diagnostiserar en defekt tändspole

Om din motor är baktändning, motorstopp eller underlåta att starta och du har märkt en betydande minskning i bränsle körsträcka, kan det vara ett tecken på att din tändspole är misslyckas. Som med alla bil-problem, är det alltid bäst att bekräfta källan till problemet innan du byter några delar. Du kan använda en digital ohmmeter att testa bilens tändspole hemma. Köpa ett nytt batteri från en återförsäljare eller auto delar butik om du upptäcker att din är felaktig. Saker du behöver
hylsa och spärrskaft set
Wrench in
Digital ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Använd en hylsa och spärrskaft för att koppla bort den negativa batterikabeln. Placera kabeln ordentligt borta från batteriet.
2

Dra matningstråd ur spolen. Fodret tråd är en tjock tråd som normalt ansluter till toppen av spolen. Använd en skiftnyckel för att ta bort skruvarna som håller den kvarvarande ledningarna till spolen. Om det inte finns några muttrar som håller trådarna, släpp låsflikama och dra trådarna rakt ut i anslutningen.
3

Anslut den röda mätsladden av en digital ohmmeter till primärsidan av spolen och Den svarta mätledningen av ohmmeter till sekundärsidan av spolen. Den visade avläsningen på ohmmeter bör vara mellan 0,7 och 1,7 ohm. Du kan ha en defekt tändspole om avläsningarna visas på din ohmmeter är inte inom detta område.
4

Anslut den röda mätsladden av ohmmeter till spolens hög spänning terminalen och koppla den svarta testet leda till spolens negativa anslutning. Avläsningen visas på ohmmeter skulle falla mellan 7.500 och 10.500 ohm. Din spole kan misslyckas om värdet är inte inom detta område.
5

Flytta tillbaka matningstråd på hög spänning terminalen. Säkra de återstående terminala trådarna på spolen. Sätt tillbaka batteriet kabeln till den negativa polen och dra åt ordentligt med en hylsa och spärrskaft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64775.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.