Problem med ABS Broms Varning Ljus

låsningsfria bromssystem är standard i de flesta moderna bilar. De tillåter ett däck för att fortsätta att vända en bit för att förhindra sladd om du bromsar och bilen stannar inte omedelbart. Det är oftast en lampa på instrumentpanelen som lyser för att indikera ett problem med detta system. Om denna lampa tänds, finns det ett antal saker du kan göra för att försöka diagnostisera problemet själv. Saker du behöver Kundservice manual för din bil
platt skruvmejsel
utbytessäkring (tillval) katalog Aerosol kontakt renare
multimeter (tillval) katalog Jack

Visa fler instruktioner
1

Förvandla din bil utanför. Vänta en minut, sedan starta den igen. Den ABS dator gör en självdiagnostik varje gång du slår på tändningen.
2

Observera ABS varningslampan. Om det fortfarande lyser, gå till steg 3.
3

Leta gruppcentralen för bilen med service manual. Det är i allmänhet under huven eller under instrumentbrädan.
4

Öppna gruppcentralen och observera ABS säkringen. Byt om det behövs. Om du bytte ut säkringen, upprepa steg 1 och 2. Om säkringen var i fungerande skick, byt säkring panelen täcka och gå till steg 5.
5

Lokalisera ABS styrenheten med hjälp av servicemanualen.
6

Ta bort huvudsakliga kontakten från ABS styrenheten. Beakta tillståndet av varje. Leta efter korrosion eller skräp som kan blockera signalen. Spraya alla med aerosol kontakt renare.
7

Testa varje sladdkopplingsdonet med multimeter och jämför avläsningarna med de normer som finns i servicehandboken. Om några värden är låga, kan du behöva ersätta den tråd eller hela ABS styrenheten. Om du inte har en multimeter, hoppa över detta steg.
8

Sätt den viktigaste kontakten i sin plats på ABS styrenheten.
9

Hissa upp bilen med en domkraft tillräckligt långt för dig att inspektera hjulhusen.
10

Lokalisera hjulvarvtalsgivaren. Observera dess skick. Lösa eller saknade kablar kommer att behöva ersättas.
11

Upprepa steg 1 och 2. Om ABS lyser fortfarande, kontakta en butik som har ett ABS felsökningsverktyg. Detta kommer att kosta vanligtvis mellan $ 50 och $ 100 men kommer att ge dig en kod som kommer att berätta exakt vad som är fel med ABS.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66220.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.