Felsökning Oil blinkande lampa på en 1995 Honda Civic Hatchback

Du ska aldrig se oljan blinka på 1995 Honda Civic hatchback när du har motorn igång. Den oljetryckslampan ser ut som en olje behållare med en droppe olja kommer från pipen, detta tyder på att din Civic har lågt oljetryck. Omedelbar mekaniska skador kan hända med din bil om du kör motorn med denna olja indikatorlampa blinkar. Saker du behöver
pappershandduk eller butik trasa
5W-30 eller 10W-30 premium grade tvättmedel motorolja
Funnel
Visa fler instruktioner
Kontrollera
oljenivå
1

Dra din bil av vägen när det är säkert att göra så. Parkera den på en plan yta och stäng av motorn.
2

Öppna huven på din bil och kontrollera oljenivån. En låg oljenivå kan orsaka att motorn tappar trycket när du kör. Dra ut oljestickan, som har en orange slinga, sedan torka av den med en pappershandduk eller trasa.
3

mätstickan så långt det går i sitt rör. Dra ut oljestickan och titta på oljenivån. Den korrekta nivån ska vara mellan den övre och undre markeringarna på oljestickan. Lägg till mer olja om du ser nivån under eller ens med den nedre strecket.
Lägg mer olja
4

Skruva loss motorn oljepåfyllningslocket på ventilkåpan och ta bort det.
5

Sätt en tratt i påfyllningsröret och häll i oljan. Använd premium klass tvättmedel olja i din 1995 Honda Civic hatchback vid alla tillfällen, företrädesvis 5W-30 olja för året-runt skydd. Använd 10W-30 olja om temperaturen i ditt område dips aldrig under 20 grader Fahrenheit. Honda rekommenderar också att använda en olja med "API service SG" eller "SH" på etiketten, men inte "SF." Oljan bör också märkas, "energibesparande II," som hjälper din Honda motor drar mindre bränsle.
6

tillbaka påfyllningslocket och dra åt ordentligt.
7 < p> Kontrollera igen oljenivån efter väntar fem minuter. Lägg till mer olja om oljenivån ligger under mellanregistret området mellan varumärkena. Se till att oljenivån inte når ovanför den övre markeringen, vilket kan leda till motorskador. Den roterande vevaxel tillför luft till oljan, vilket resulterar i skum om du lägger för mycket olja. Den skummande oljan blir då svårare att pumpa, svältande motorn.
8

Starta motorn och notera avläsningen för oljetryck ljus. Stäng av motorn om du ser oljetryckslampan fortfarande tänds och blinkar. Detta innebär att din bil har ett allvarligt mekaniskt problem, och du måste ha det bogseras in för reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65355.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.