Hur gör jag Hämta OBD-koder från en 1999 Dodge Dakota?

OBD står för "ombord diagnostik." De 1999 Dodge Dakota har ett diagnostiskt system på plats som erkänner motorfel och registrerar den i sin dator som en kod. Hämta koder hjälper till att identifiera vilken del av motorn upplever problem så att du kan reparera den. Det finns flera sätt att dra motorn koder. Vissa kommer att arbeta för dina Dakota medan andra inte, beroende på om strecket är digitala och vilken typ av motor den har. Använda en scanning enhet är den enda säkra metoden för att få koderna. Saker du behöver
OBD scanner
Visa fler instruktioner
1

Använd en skanning enhet för att läsa koderna motorproblem elektroniskt. Anslut enheten till testporten, placerad under instrumentbrädan på förarsidan. Vrid nyckeln till läge "ON" och följ anvisningarna på skannern. Välj alternativet för att läsa felkoder. Scan Device tjänster finns tillgängliga på de flesta bildelar återförsäljare kostnadsfritt.
2

Vrid nyckeln på och av flera gånger (på, av, på, av, på), slutar med motorn på. Dra INTE runt motorn. Gör detta i tre upprepningar. Titta ljuset kontrollera motorn för koder. Ljuset blinkar flera gånger för att ange den första siffran i en två-siffrig kod, pausa, och sedan blinka flera gånger igen för att ange den andra siffran. Kod 55 signalerar slutet på den diagnostiska sekvensen.
3

Tryck på "Trip /Reset" och "Odometer" knapparna samtidigt medan du vrider tändningen till läge "ON". Vänta några sekunder och släpp sedan knapparna. Detta driver en diagnostisk kontroll på alla panel instrument först, sedan en motorkod sekvens börjar. Du kanske måste trycka på "Trip" igen efter att ha släppt knapparna, beroende på din specifika Dakota.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65354.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.