Felsökning av en Toyota Sequoia Generator

Toyota Sequoia är den största fordonstillverkaren i Toyotas sports utility familj. Kroppen är konstruerad för att hantera ljus terrängförhållanden, och med tre rader av sittplatser har gott om plats för stora familjer. Den robusta V-8 motor finns i både två-och fyrhjulsdrift. När generatorn i din Sequoia börjar gå dåligt, kommer det inte att kunna ladda upp batteriet, vilket resulterar i svårigheter att komma igång och, så småningom, oförmåga att veva alls. Även att få en skjuts kommer att få dig tillbaka på vägen, kommer problemet dyka upp igen så fort du försöker veva igen. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Sequoia och identifiera generatorn, en runda, metall komponent med ett bälte. Leta efter tecken på korrosion eller skador.
2

Kontrollera batteriets anslutningar. Om anslutningarna är lösa eller har frätande uppbyggnad, är flödet av el från generatorn hämmas, vilket gör att generatorn att arbeta hårdare än det borde. Även ett nytt batteri kommer att börja ge ut under dessa omständigheter.
3

Testa generatorn med en voltmeter. Anslut voltmetern till batteriet när motorn är avstängd, börjar med att fästa den positiva, eller rött, voltmeter kabeln till den positiva, eller rött, batteripolen. Fäst sedan den negativa kabeln till den negativa inlägg. Den läsning som första registren är en indikation på spänningen i batteriet, vilket bör vara mellan 12.5 och 12.8 volt.
4

Starta motorn och titta på avläsningen på voltmetern igen. Den här gången, med motorn igång, är kraften i generatorn registrering. Värdet ska ligga mellan 13,6 och 14,3 volt. Något mindre betyder att generatorn är för svag för att stödja Toyotas motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65663.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.