Felsökning Toyota Electrical Systems

elsystemet på en Toyota kan kontrolleras med hjälp av en voltmeter. Samtliga Toyotas använder en enkel "makt och mark" systemet - vilket betyder att det finns två, och endast två, leder i alla de elektriska komponenterna: nätsladden och jordledningen. Detta gör felsökning av elsystemet lättare än felsökning de flesta andra typer av elektriska system (t.ex. ett hus). Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket säkringen genom att dra den nedåt. Säkringen panelkåpan är oftast placerad under ratten..
2

Titta på undersidan av locket för diagrammet Diagrammet berättar var alla säkringar är i säkringsskåpet
3

bort varje säkring -. En i taget - med säkringen avdragare som är i gruppcentralen och kontrollerar du att metallbandet inuti varje säkringen är intakt. Om några säkringar är brända eller skadade, byt ut dem med en säkring med samma amperetal. Eftersom alla de stora elektriska komponenter använder säkringar, kan ett elektriskt problem brukar spåras genom säkringsdosan. Om en säkring fortsätter att blåsa ut, kan det finnas ett problem med komponent eller en kortslutning i kablarna någonstans.
4

Öppna huven på Toyota. Vrid ratten på voltmetern till "volt." Tryck på den röda ledningen på voltmetern till den positiva polen på batteriet. Tryck den svarta ledningen på voltmetern till den negativa polen på batteriet.
5

Kontrollera spänningen. Den bör läsas 12,6 volt. Om den inte gör det, har batteriet misslyckats och måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64362.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.