Tecken på behöver en ny hastighetssensor

Hastighet sensorer dela information om fordonets hastighet med andra system i bilen genom multiplexing. De hävdar också riktningsstabilitet att bestämma höjden av resan och bidrar till att säkerställa den friska fungerande bilen. Det finns vissa tecken på att vara medveten om den signalen att det behövs en ny hastighetssensor. Dålig Transmission Shifting
p Om du känner att momentomvandlarkoppling sparkar in vid fel tillfälle, till exempel när du ger bilen lite gas och känna det skifta uppåt och sedan ner helt plötsligt, är detta en tecken på att hastighetssensorn orsakar problem med transmissionen växling. En annan kontrollampa tecken på överföring problem med en sviktande hastighetssensor är att om du försöker bromsa plötsligt får pedalen inte går ner tillräckligt snabbt och känns som om det är kört fast.
Hastighetsmätare Fel

När hastighetsmätaren eller trippmätaren slutar fungera intermittent medan du kör, kan något vara fel med hastighetssensorn. Vid denna punkt, bör den "Check Engine" light slå på, signalerar ett problem. För att hastighetsmätaren att fungera igen och ljuset att gå ut, måste du få en ny hastighetssensor.
Felkoder

När ledande ytan på hastighetssensorn börjar avta, kommer felkoder att börja visas bredvid hastighetsmätaren. Eftersom sensorns yta slits kommer hastighetssensorn sluta fungera och börja producera felkoder. Vanligtvis kommer två felkoder genereras: Ljuset Check Engine (CEL) och Transmission Control Unit (TCU). Om dessa belysningen ska vara på när bilen är igång, finns det en stor chans att du behöver byta hastighetssensorn i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66600.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.