Bad Motor Mount Symtom

motorfästen hålla motorn på plats och hjälpa till att absorbera vibrationer som skapas av motorn när den körs. Styra denna vibration är viktig, och inte bara till kvalitet och jämnhet av åkturen. Okontrollerad vibrationer kan skada motordelar och resultera i behovet av kostsamma reparationer. Kontroll av tillstånd motorfästen bör vara en regelbunden del av rutinmässiga fordonsunderhåll. Heavy Vibration

Kraftiga vibrationer är det vanligaste symtomet på en trasig eller skadad motor mount. Eftersom motorn inte längre hålls säkert på plats, kan dess vibration kännas inuti passagerarutrymmet. Beroende på vilken motor mount är skadad, kan vibrationerna variera från betydligt mer än vanligt till allvarlig och direkt förvirrande.
Engine ser av Place

Utan det stöd som en fullt fungerande motor mount ger, är det möjligt att motorn kunde skifta sin position. Detta är särskilt sant när kraftiga vibrationer fortsätter med oförminskad styrka, skapar stress och skador på motorn fästet så att den inte längre har stöd för motorn tillräckligt, flytta motorn ännu längre - och mer farligt -. Ur position

Ovanligt Noisy motorrum
p Om motorn är ännu något ur position på grund av ett motorfäste problem, kan vibrationer härrör från svaga eller trasiga motorfästen orsaka delar som normalt skulle aldrig komma i kontakt med ramen eller andra komponenter i motorrummet att göra så högljutt, med ett hörbart näven och skrammel. Detta buller bör utredas genast som allvarliga konsekvenser kan leda, till exempel att behöva byta ut mer känsliga delar som skadats av vibrationer och mal.
Skada på annan Motordelar

Om den skadade motorfästet har producerat betydande motorns vibrationer och /eller orsakade det att skifta ur position till en sådan grad att delar näven mot fordonets ram eller ens andra motordelar, kan detta leda till betydande skador på dessa delar. Bälten kunde knäppa, kunde metall böja, sälar kan spricka, trådar kan tänja och bryta, samt skruvar och muttrar kan vibrera loss. Skadade delar kan leda till problem med omgivningen och ömsesidigt beroende komponenter, liksom en rad kostsamma och tidskrävande reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66104.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.