Dragkrok Wiring problem & lösningar

Att döma av antalet vagnar reser motorvägar utan bakljus eller felaktigt arbetsbelysning, kanske du tror att få dem att fungera är en svår eller mycket tekniskt förfarande. I verkligheten är det en enkel sak att få 12 volt till ett jordat glödlampa. Funktion

flesta vagnar verkar på en fyra-wire-systemet som förbinder bogsera bilens ledningar till släpets ledningssystem. En tråd (oftast brun) går till svansen eller varselljus och drar så snart den parkeringsljus eller strålkastare från dragfordonet är påslagna. En annan tråd (oftast grön) går till höger bakljus och drar så snart bromsarna ansätts eller höger blinkers aktiveras. En tredje tråd (vanligtvis gul) går till vänster bakljus och drar så snart bromsarna ansätts eller vänster-blinkers aktiveras. Den sista tråden (oftast vit) är marken och förbinder släpets armaturer till dragfordonet elektriska jordning.
Kolla Vehicle

dragfordon antingen kommer att ha en Stickproppen i änden av en fyra-kablage eller ett uttag på den bakre stötfångaren som en passande plugg i slutet av trailern kabelnät kan införas. Fäst grundstötning klipp på en 12-volts testlampa till marken på bogsera bilens kontakt. Har en assistent sväng på bogsera fordonets strålkastare, och tryck på testarens sonden till facket på kontakten i vilket den bruna kabeln passar. Testet ljuset ska aktiveras. Har den assisterande steg på bromspedalen. Testet ljuset ska tändas när de sätts in i den gröna ledningen facket och gul tråd kortplats. Med bilens nyckel vrids till läge "RUN", har den biträdande sväng till höger-blinkers, sedan testa den gröna ledningen sin springa. Slå på vänster-blinkers, och testa den gula ledaren sin springa. Om någon av dessa tester misslyckas, är problemet i släptåg bilens ledningar. Om testerna visar trådarna på fordonet fungerar, gå till trailern.
Trailer Wires

Anslut släpets ledningar till dragfordonet s uttag eller plugg. Gå till den bakre delen av släpvagnen och har din assistent springa genom ljuset testerna igen (strålkastare, bromsar, blinkers), och notera vilka fungerar väl och som tycks vara bruten. Gå trådarna som leder till varje bakljusaggregat så nära aggregatet som möjligt. Anslut jordning klippet till ramen på släpet eller bulten som håller ljuset montering till släpet. Kontrollera att det är väl förankrat genom att testa en av de trådar du vet fungerar genom att punktera genom att kabelns isolering med den vassa spetsen av testet ljus. Nu testar felaktigt arbetar tråden eller trådarna genom att punktera genom sin isolering med testet ljusproben. Om dessa trådar aktiveras på baksidan av lätt montering, är problemet med armatur eller glödlampa inuti. Om tråden är död, måste den bytas ut i trailerns ledningsnät.
Överväganden

Korrosion på trailerns eluttaget och bilens uttag är ofta problemet. Innan du utför några tester, rengör dem och se om problemet försvinner. Om lamporna flimrar, växa dim eller lysa upp när bromsljusen tillämpas eller båda lamporna blinkar när en blinkers används, är problemet i jordledningen mellan vagn och bil. Många båtsläp har förseglats bakljus fixturer, och många nyare släp har LED-lampor istället för glödlampa-typ lampor. Varken förseglade eller LED armaturer kan monteras isär för att reparera insidan, hela armaturen behöver bytas om något internt går dåligt. Den glödlampa inuti äldre, icke-förseglade armaturer bör ha två trådar. Vanligtvis båda trådarna fungera samtidigt, men ibland man kommer att bryta och den andra fortsätter att fungera. Håll lampan upp till himlen, och se till att du kan se båda trådarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66659.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.