1993 S10 Blazer Elektrisk Bränslepump - Felsökning

Bränslepumpen på en 1993 Chevrolet S10 Blazer sitter insida bensintanken och matar gas till motorn. Liksom de flesta delar, är den känslig för slitage, och vissa kommer att misslyckas efter en längre tid. Eftersom bränslepumpen ligger i ett svårt att nå plats, bör du felsöka ordentligt pumpen för att se om det behöver fixas innan du tar tid att ta bort och ersätta den. Saker du behöver
bränsletryck Tänger spårvidd Addera Visa fler instruktioner
1

Lyssna efter bränslepumpen att engagera sig efter Blazer batteri tänds. I en lugn miljö, sätta Blazer tändning nyckeln i tändningslåset och vrid nyckeln en inställning till höger. Detta bör aktivera bilens batteri. Batteriet kommer att orsaka bränslepumpen att börja arbeta om pumpen fungerar korrekt. Du bör kunna höra pumpen drar bränsle från bränsletanken med tändningsnyckeln i denna inställning. Om du är osäker på om du kan höra pumpen fungerar, be någon att sitta i passagerarsätet och vrider om nyckeln en inställning över medan du lyssnar eller har den personen lyssnar medan du vrider på nyckeln.
2 < p> Watch för din Blazer att visa tecken på att bränslepumpen inte fungerar. Det finns två viktiga symptom på en dålig bränslepump: bilen kört fast när du trycker på gaspedalen när du kör, och bilen vägrar att starta när du vrider på startnyckeln. Dessa problem innebär inte automatiskt att bränslepumpen är dålig. Men om Blazer uppvisar dessa symptom, bör du felsöka bränslepumpen.
3

Bifoga en bränsletrycksmätaren på bränslesystemet för att se om bränsletrycket är för lågt. Pumpen kan behöva bytas om bränsletrycket inuti din Blazer bränslesystem är inte tillräckligt hög. Du kan bifoga bränsletrycksmätaren till schraderventilen av din motor. Kranen är placerad nära toppen av motorn och ser mycket ut luftventilen på ett bildäck. När bränslet tryckmätare är ansluten, vrid Blazer motor och låt den gå på tomgång. Läs bränsletrycksmätaren att se om bilens bränsletrycket ligger inom ett godtagbart intervall. Den Blazer bör ha mellan 54 och 64-pounds per kvadrattum av trycket.
4

Bestäm om bränsle tryckregulatorn är defekt. När din Blazer bränsle trycket är lågt bränsletryck regulator kan vara orsaken istället för bränslepumpen. Lämna bränsletrycksmätaren bifogas schraderventilen och ha motorn på tomgång. Ta en uppsättning tänger och försiktigt pressa den svarta bränsleledningen rinner in i regulatorn, som är nära den Schrader ventilen vid övre delen av motorn. Om bränsletrycket ökar när du pressa bränsleledningen regulatorn bör ersättas i stället för bränslepumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67237.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.