1995 Ford Taurus Kommer Crank Men startar inte

Som bilar ålder, de kräver mer underhåll och felsökning som olika komponenter av fordonets mekaniska system behöver reparation eller utbyte. Anledningen din 1995 Ford Taurus kommer vev, men startar inte, kan vara enkla eller komplexa. Problemet kan orsakas av något så enkelt som ett igensatt bränslefilter. Eller, kan Taurus startar inte på grund av en felaktig timing kedja, vilket innebär en mer tidskrävande och kostsam reparation. Med viss mekanisk kunskap, kan du felsöka problemet själv och slippa betala en reparation räkningen. Saker du behöver
Bränsle
Bränsletrycksregulator testfigur
tändstiftsnyckel
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1

kontrollera att fordonet har bränsle i tanken. Du kan få en falsk läsning från bränslemätaren. Om du inte kan komma ihåg hur många miles du har kört sedan den senaste fylla upp, tillsätt en liter bränsle i tanken och försöker starta bilen. Om fordonet var av gas, måste du dra runt motorn i minst 30 sekunder, så att bränslet att resa från tanken till motorn och arbeta någon luft ur bränsleledningen.
2

Kontrollera trycket i bränslesystemet med ett bränsletryck kontrollmanometer. Fäst testfigur förbi bränslefiltret, vilket är längs ramen på passagerarsidan av bilen. A 1995 Ford Taurus bör ha en bränsletrycket i intervallet 26 till 45 psi vid motorns igångsättning av motorn. Om det inte finns någon eller lågt tryck, byt bränslefilter och testa igen. Om ett tryck problemet kvarstår, har bränslepumpen misslyckats och behöver bytas.
3

Ta bort tändstiften med en tändstiftsnyckel och inspektera tips. Om de har en överdriven mängd bränsle eller svart kolrester, kommer de inte att kunna ge tillräcklig gnista för att antända bränsle och starta bilen. Byt tändstift och försök starta bilen igen.
4

Kontrollera motorn för korrekt kompression genom att ta bort ett tändstift och bifoga en kompression mätare i denna cylinder. När igång motorn, bör du ha en läsning av mellan 125-160 psi på denna cylinder. Låg eller ingen komprimering troligen är ett tecken på att kamkedjan har misslyckats och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65806.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.