Hur man testar batterispänning

Utan ett fulladdat, fungerande batteri, är din bil huvudsak värdelös. Batteriet ger inte bara juice till stereon, strålkastare och kraftutrustning, lagrar den energi som krävs för att starta motorn. Ett batteri som saknar en full laddning kommer inte vev din motor snabb nog för den att starta. Därför, om du inte vill bli strandsatta, måste du testa din batteriets spänning för att se till att den är helt laddat. Tack och lov, utförande av detta test är ganska enkel. Saker du behöver
12-volt voltmeter w /digital display
Visa fler instruktioner
1 tillgång

Gain till batteriet, om det fortfarande är i fordonet. Ta bort eventuella skyddskåpor som finns på plats över batteriet. Du kommer att behöva ha tillgång till både de negativa (-) och positiva (+) terminalerna på batteriet. Också, dubbelkolla att du har stängt alla switchar i fordonet. Om batteriet har redan tagits bort från en bil, helt enkelt placera den på ett bord eller arbetsbänk att bedriva din spänning testet.
2

Hook den positiva klämman på voltmetern till den positiva polen på batteriet . Den positiva klippet är oftast röda, medan den negativa är alltid svart. När du har anslutit positiva klippet, ansluta den negativa klämman till den negativa polen. Du måste se till att båda klippen har en bra anslutning till terminalerna. Annars kommer din spänningstest vara felaktig.
3

Titta på displayen eller mätare på din voltmeter. Om du har en bra anslutning, bör du se spänningen i batteriet. Ett batteri som är fulladdat visas en läsning av ca 12,5-12,8 volt.
4

ladda batteriet om du ser en läsning av 12,4 volt eller mindre, eftersom detta tyder på ett batteri som inte är helt debiteras. En läsning av 12.4 volt betyder ditt batteri är endast 75 procent laddat, medan 12,2 volt visar att batteriet bara hälften är laddat. Slutligen, om batteriet visar en läsning av ca 11,8, är batteriet helt dött.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65056.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.