Felsökning av en bil som gör ett skrapande ljud vid start

Nästan varje förare, vid ett eller annat tillfälle, har hört hans fordon en fasansfull ljud när veva, bara att köra så slät som siden när den startas. Det är inte ett mysterium, det är en defekt startmotorn. Det finns två delar till en startmotorn: startmotorn och startmotorn solenoid. Den felande skyldige är oftast den starter solenoid, och det kan vara en mycket dyr reparation. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8 Hylsnyckelsats
Stor bänk skruvstäd
startkablar
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft huven och koppla bort batteriet. Leta reda på startmotorn. På vissa modeller startmotorn är servad under huven, medan den andra, är det servas under fordonet. För att lokalisera startmotorn, följ den positiva batterikabeln från batteriet. Det leder direkt till startmotorn.
2

Höj bilen med en domkraft och position pallbockar Om startmotorn är att tas bort underifrån. Ta den positiva batterikabeln från startmotorn. Kabeln är bultad till motorn för att säkerställa tillräckligt med ström för att snurra motorn.
3

bort tråden solenoiden aggregatet. Det är mycket mindre än den batterikabeln, och i många fall helt enkelt frikopplar. Solenoiden är en integrerad del av startmotorn. Solenoiden skjuter och drar startmotorn drevet in och ut ur den stora ringen-växel som i slutändan snurrar motorn för att starta den.
4

bort startapparaten bultar. Om under fordonet, vara beredd att hantera 20 pounds eller mer, beroende på vilken modell av startmotorn. Ställ den åt sidan.
5

Shine en ficklampa in startmotorn monteringshål och granska ring-kuggar. De ska inte visa några tecken på betydande slitage, bör deras kanter vara tydlig och skarp, och det bör inte finnas några chips eller missfärgningar. Det ska inte finnas någon framträdande av nyligen slitna eller malda metall. Om det finns, måste överföringen avlägsnas och svänghjulet eller ring-växel flexplåten ersättas. Startmotorn
6

Test. Montera startmotorn i ett stort skruvstycke. Använda startkablar, fästa jordkabeln från batteriet till startmotorn kroppen och en positiv kabel till startmotorn positiva inlägg, där den viktigaste batterikabeln fäster. Bifoga en bygel från solenoiden-aktivator anslutning. Försiktigt bygeln denna tråd direkt till startmotorn positiva inlägg. Startmotorn ska snurra ordentligt och startmotorn drive-växeln kraftigt förlänga.
7

Undersök starter drive-kuggar. De kan visa mycket mindre tecken på slitage än ringen-växel eftersom de är mycket hårdare stål. Byt startapparaten ändå. Problemet är solenoiden - en elektromagnet - är svag och inte kör växeln tillräckligt långt in i ringen-växel. Denna felaktiga mesh skapar slipning med lagom kraft för att starta bilen. I slutändan kommer detta att misslyckas helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65313.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.