Automotive Electrical Systems Felsökning & Basics Repair

Problem med fordonsindustrin elektriska system kan ha flera orsaker. De negativa effekterna av vädret är ofta skulden, som regn och plaskade pölar kan sippra in i bilar och lastbilar, skadar kretsar. Den kanske vanligaste fordonsindustrin elsystem misslyckande är när ett batteri dör, vilket ofta kräver användning av startkablar för att tillfälligt göra bilen - och dess elektriska komponenter - springa igen. Vid felsökning och reparation av elektriska problem, är det viktigt att arbeta försiktigt och att få hjälp av en expert om det behövs. Ingen spänning
p Alla av de elektriska komponenterna i din bil eller lastbil kräver spänning för att fungera. Därför, enligt AA1Car.com (se referens 1), felsöka en dåligt fungerande bil elsystem först kräver att du testa spänning. Du kan använda två verktyg för att göra detta: en voltmeter eller ett 12-volts indikatorn (som lyser i närvaro av spänningen). Oavsett vilken du använder, bifoga det till en felaktig komponentens spänningskälla eller lastpunkten (t.ex. en vindrutetorkare motor eller glödlampa). Om det inte finns någon spänning detekteras vid en belastning punkt, är detta troligen ett tecken på en trasig säkring eller en defekt brytare. Enligt AA1Car.com, kommer att ersätta en trasig säkring ofta återställa strömmen, men det kommer inte vara en permanent fix. Du måste fastställa den underliggande orsaken till den trasiga säkringen, vilket är sannolikt en defekt brytare. Enligt ovanstående källa, är det enklaste sättet att kontrollera om en brytare fungerar ordentligt för att kringgå det med hjälp av en bygel. Om den elektriska komponenten fungerar när detta händer, vet du brytaren är trasig och behöver bytas ut.
Low Voltage

Automotive elektriska komponenter kräver inte bara spänning, men en viss mängd spänning för att fungera korrekt. Två vanliga tecken på låg spänning är långsammare start av motorer och dunklare ljus. Enligt AA1Car.com, kunde ett lågt batteri vara orsaken till låg spänning i elektriska komponenter. Du kan använda en voltmeter för att testa batteriet, vilket borde läsa minst 12.43 volt enligt ovanstående källa. Om batteriet tester under detta belopp, ladda eller byta ut den.

Låg spänning kan också producera elektriska problem som inträffar då och då, till exempel radio eller luftkonditionering skära in och ut. Enligt ovanstående källa, ledningar motstånd, till exempel en korroderad eller lös kontakt, oftast orsakar detta.

Att hitta den exakta platsen för problemet, använd en voltmeter för att utföra en droppe test. Detta kräver att du kan testa på varandra följande sektioner av ledningar, och leta efter spänningsfall. Ett spänningsfall på mer än 0,4 volt indikerar ett problemområde, enligt AA1Car.Com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64352.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.