Felsökning av bränslesystem i 1997 S-10 Chevy Blazers

Bränslesystemet i din 1997 Chevy S-10 Blazer består av en in-tank bränslepump, spridare bränsle och en färddator. Genom att isolera varje komponent och testa separat från de övriga delarna, kan orsaken till misslyckanden lätt hittas. Varje komponent bör testas för elektrisk funktion, samt mekanisk funktion, innan man beslutar om den delen är defekt. Flera relativt billiga delar av testutrustning krävs, och de är alla tillgängliga på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Automotive kretsprovare
Bränsletrycksmätare
Bränsleinsprutare testlampa set
mekaniker
stetoskop
Visa fler instruktioner
1

Leta bränsletrycket testport på bränsleskenan som levererar bränsle till insprutarna. Ta bort den svarta plasten dammskyddet från testporten. Skruva testaren bränsletrycket på testet porten. Cykel startnyckeln från "Off" till "Run" läge och sedan tillbaka till läge "Av" tre gånger.
2

Vrid nyckeln till läge "RUN" och observera angivet på trycket testare. För en 1997 Chevy S-10 Blazer, är det korrekta bränsletrycket mellan 55 och 62 PSI med motorn avstängd och nyckeln i läge "RUN". Om den är låg, byt bränslepumpen. Om den registrerar 0 PSI, fortsätt till nästa steg.
3

Test för ström vid bränslepumpen genom att sondera den grå kabeln till bränslepumpen elektriska kontakten som sitter på ramen strax bakom bränsletanken. Med kraften klipp på testaren ansluten till batteriet, skjut sonden änden av testaren i den grå kabeln. Har en assistent vrid nyckeln till "Start"-läge. Det bör finnas spänning som anges på den grå kabeln. Om det är och bränsletrycket är 0, byta bränslepumpen. Om strömmen inte anges på grå tråd, fortsätt till nästa steg.
4

Ta bränslepumpens relä placerad i under-huven säkringsplinten nära batteriet. Vrid nyckeln till läge "RUN" och tryck på sonden änden av kretsen testaren att var och en av terminalerna. Två av terminalerna indikerar makt är närvarande, och man kommer att indikera marken är närvarande. Den fjärde ska ange grunden är närvarande när nyckeln vrids till "Start"-läge. Om ingen jord indikeras när nyckeln är i "Start"-läge, byt ut den inbyggda datorn. Om marken är indicerad, byt reläet.
5

Koppla en av de elektriska kontakterna från en insprutare och infoga en bränslespridare testlampa (noid ljus) i kontakten. Vrid nyckeln till "Start" och observera ljuset. Det ska blinka när motorn dras runt. Om Noid inte blinkar, byt tändmodulen. Om Noid blinkar, fortsätt till nästa steg.
6

Använd en mekaniker stetoskop för att lyssna efter ett klickande ljud som kommer från spridarna när motorn dras runt. Ett klickande ljud är normalt och inträffar när solenoiden stänger i injektorn. Byt ut injektorn om det inte klickar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65248.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.