Varför är min Check Engine Light On i min 2002 Volkswagen Beetle?

Den 2002 Volkswagen Beetle var tillgängliga i en GL, GLS, GLX och S sub-modellen. De tillgängliga motorer var en 1,8-liters turboladdad fyrcylindrig, 1.9-liters turbodiesel med fyra cylindrar och en 2,0-liters rak fyrcylindrig. Den 2002 Beetle har en inbyggd diagnostisk dator som kallas en OBD-II, som kommer att ge dig den anledningen din "Check Engine" lyser. OBD-II övervakar flera aspekter av motorn och utsläpp, och "Check Engine" tänds när datorn känner av ett fel i en av de många system i bilen. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren på Beetle och knäböja bredvid förarsätet. Leta OBD-II-kontakten port under instrumentbrädan. OBD-II-port ser identisk form på kontakten på skannern. Sätt skannern kontakten i OBD-II-port. Sitt i förarsätet på bilen när skannern är ansluten.
2

Vrid tändningsnyckeln till "II" tillbehör läge utan att starta bilen. Tryck på strömbrytaren på skannern om det behövs. Använd piltangenterna på skannern för att välja din fordonets typ, år, märke och modell. Den 2002 Beetle typen är "Foreign." Tryck på "Läs" eller "OK"-knappen för att acceptera dina svar när du skriver dem. Välj "Läs felkoder" val på skannern. Låt skannern kan kommunicera med bilen.
3

Använd informationen från skannern att diagnostisera vilken del av fordonet orsakar felkoden och "Check Engine" light. Skannern kommer att ge er en kort eller en lång definition, beroende på kvaliteten på skannerprogramvara. Vissa scannrar erbjuder även de mest populära fixar att eliminera vissa koder. Gör reparation på fordonet, eller få reparationen gjord av en professionell mekaniker.
4

Sätt kodläsare tillbaka in i bilen efter att reparationer har gjorts. Skanna OBD-II dator för koder. Välj "Radera koderna" alternativet. Välj "Yes" när scannern frågar dig om du verkligen skulle vilja radera koderna. Låt skannern kan kommunicera med bilen. Skannern kommer att fråga dig om att det inte finns några kvarvarande koder när processen är klar.
5

Kör din bil som du normalt skulle, om man utförde reparationer själv. Om "Check Engine" tänds inom en kort tid eller omedelbart, då de riktiga reparationer inte utfördes. Rådgör reparationsmanualer och andra resurser för reparationer för att eliminera "check engine" felkoder du tar emot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68617.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.