Hur man testar en Lucas Generator

Lucas är en tillverkare av generatorer och avgiftssystemen för bilar, lastbilar, båtmotorer och stora jordbruksmaskiner. Som av 2010, har Lucas varit i branschen i mer än 20 år. När du märker problem som dimmer innerbelysning, defekt huvud och bakljus, radion klippa ut eller luftkonditioneringen inte komma på, kan din Lucas generator att försvagas. Testa generatorn med en voltmeter för att mäta dess effekt. Om det inte är tillräckligt stark för att stödja motorn, ta generatorn till en bilverkstad för ombyggnad. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven på din bil och stötta upp. Leta rätt på batteriet, ett fast, rektangulärt block oftast på förarsidan av motorn nära fender. Batteriet kan ha en plastkåpa, hålls nere av en klämma eller skruvas på plats. Ta bort locket.
2

Anslut voltmetern till batteriets poler. Voltmetern har en positiv och negativ bly, som är rött och svart, respektive. Fäst den positiva kabeln till den positiva batteripolen, som hade en röd kontakt batterikabel och ett "+"-tecknet bredvid den, fäst sedan den negativa kabeln till den negativa batteripolen, som är svart och har ett "-" tecken bredvid. Addera 3

Anteckna den ursprungliga avläsningen på voltmetern när motorn är avstängd. Detta är ett mått på spänningen i batteriet och bör ligga mellan 12,5 och 12,8 volt. Om det är betydligt mindre, skulle problemet vara ditt batteri och inte din generator. Även en helt ny generator kan inte ladda ett urladdat batteri.
4

Starta motorn och titta på voltmetern igen för den nya behandlingen. Denna gång voltmetern mäter spänningen i generatorn, eftersom med motorn igång, generatorn levererar batteriet med ström. En bra generator har en läsning av mellan 13,6 och 14,3 volt. Allt annat är ett tecken på problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65662.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.