Problem orsakade av avgasrör Läckor

Nej, är bilen inte skjuter på dig, men det irriterande lilla kranen kan fortfarande föregå samma tillstånd som någon kula. Avgassystem läckage kommer inte nödvändigtvis förstöra din motor, medan bränderna är möjligt, är det realistiskt värsta scenariot att de kommer att kosta dig lite pengar i maskinens arbete. Men det kanske inte frågan till dig, speciellt om du hamnar somna innan du kommer till verkstaden. The Big Sleep

Gör inga misstag: avgasgrenrör, läcker header och tillhörande gaser är dödliga. Motorns avgaser innehåller stora mängder kolmonoxid, en molekyl som binder till hemoglobin i blodet. Hemoglobin är som en svamp, plocka upp syremolekyler och ferrying dem till cellerna i kroppen. Koloxid "träskor" hemoglobinet porer och lämnar inget utrymme för syre. Kolmonoxid-fyllda motorutrymmen kommer så småningom att läcka en del av denna luktfri, färglös gas i bilen, vilket gör att du extremt sömnig och död. Kul fakta: Kolmonoxid-mättad blod ser anmärkningsvärt som orange Kool Aid
Fläns Korrosion

avgasgrenröret läckor tenderar att börja i liten skala, men de har ett sätt att få. större och större. Heta gaser skytte genom läckan göra två saker: De försämra packningsytan och de korroderar grenröret och grenrör passande yta på huvudet. Denna värme-inducerad korrosion skär en liten kanal ut passytan, en som kan eller inte kan kräva maskinens arbete att fixa. Beviljas, gör den här typen av skador tar ett tag att få effekt, men det kommer att hända så småningom.
Motor Störningar

flesta moderna bilar drar sin luft in utifrån eller genom fender-bra och väl borta från motorn. Kall-luft induktion kom in vanligt på 1970-talet, dessförinnan drog de flesta bilar luft från motorrummet. Kolmonoxid brinner inte och det förskjuter syre, vilket kommer att ha samma grundläggande effekt på motorn som det kommer på din kropp. Förr eller senare bilens motor kommer att kvävas, förlora makten och eventuellt motorstopp tills kolmonoxid rensar ut. Självklart, om du har ett avgassystem läcka stor nog att kväva en motor ut, oddsen är att du är för död för att köra.
Detection

Exhaust mångfaldiga läckor kan vara svåra att spåra, särskilt på framhjulsdrivna bilar där ett grenrör är placerad i ryggen. Det enklaste sättet att hitta ett grenrör läcka är att spruta grenrören med tvålvatten och titta efter bubblor. Bilens grenrör måste vara iskall vid denna kontroll, eftersom en varm grenrör kommer snabbt koka tvål-vatten blandning och få den att bubbla överallt. Alternativt kan du hålla en sex-tums-långa remsor av papper i grenröret passytan och titta för att blåsa ut en bit. Det tredje alternativet (om du inte har en mekanisk fläkt) är att köra till din lokala onkologi centrum och hitta någon som röker. Har din assistent blåsa ett tjockt moln av rök runt grenröret och titta för luftrörelser. Detta tillvägagångssätt fungerar särskilt väl för att hitta läckor gömda under grenröret och out-of-the-way platser.
Myter, Busted

Några gamlingar kommer att berätta du att ett avgasgrenrör läckan kommer steka din motor eller bränna avgasventilerna. Det finns en viss logik bakom detta, eftersom avgasströmmar gör tillfälligt vända när du lämnar röret, det är därför vi använder grenrör i första hand. Dock är den lilla mängd luft suger tillbaka in genom att läcka sannolikt inte att göra det i förbränningskammaren. Och även om den gör det, kommer bara en större läcka leverera tillräckligt med syre för att orsaka en radikal förändring i luftbränsleförhållandet, eftersom luften runt läckan är mer än sannolikt mättat med kolmonoxid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68306.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.