Symtom på Clutch Problem

Människor som har en bil med en manuell växellåda brukar gilla kontrollen över makten och acceleration de får på den öppna vägen. Men tillsammans med fördelarna med manuell växling kommer risken för problem med kopplingen på fordonet. Kopplingen gör det möjligt att enkelt byta från en växel till nästa genom att trycka på en pedal. Liksom många andra komponenter på en bil, kopplingar uttjänt och har problem. Att kunna identifiera en koppling problem kommer att varna dig för att få din bil till butiken innan du hittar dig själv oförmögen att byta växel. Glidning

Glidning är en koppling problem som uppstår när tryckplattan inte kan hålla friktionsskivan mot svänghjulet ordentligt när kopplingen är inkopplad. Detta bringar skivan att rotera med en annan hastighet än svänghjulet. Den höga temperaturen på grund av friktion mot skivan så småningom kommer att skada kopplingslamellen och nödvändiggöra en ersättare. På kopplingar med mekaniska länksystem, kan justering förebygga ersättare för en tid.
P Om du märker att motorn varva onormalt när kopplingen släpps, och bilen accelererar gradvis, så kan det vara en glidning problem. Det är möjligt att fett eller olja på skivan orsakar slirning eller motorfästet kunde brytas, vilket gör att kopplingen till att bindas upp av en felaktigt rörlig motor.

Annan vanlig orsak till glidning är när friktionsplattan är helt enkelt utsliten ur bruk. En koppling kommer inte för evigt, och under tiden kopplingen börjar halka. Justeringar kommer inte fixa det här problemet, som en utsliten friktionsplatta kräver fullständig ersättning. Addera Vibration

tag eller skallrande kopplingen är en indikator på att det finns ett problem inuti kopplingsmekanismen. Det är en lätt märkte problemet. Symtomen omfattar en vibration eller tvära när kopplingen släpps, speciellt vid acceleration från ett stopp. Detta problem kan vara resultatet av en skadad eller trasig skiva, svänghjul eller tryckplatta. Det kan också orsakas av lösa fjädrar eller slitna motorfästen, enligt Integrated Publishing webbplats på Clutch Felsökning.
Squeal eller Chirp
Oljud

samband med koppling problem är svåra att diagnostisera eftersom ljud kan betyda många olika saker. Om du hör kvittra eller skrikande när du använder kopplingen, har det kontrolleras.

När skrikande eller kvittrar börjar eller slutar när du trycker ner kopplingspedalen, då finns det en god möjlighet att det är en sliten eller skadad frisättning bäring eller pilot bussning. Andra problem som följer med detta buller har problem med en sliten frisättning gaffel, ingående axel eller felaktig installation av friktionsskivan. Andra ljud, som morrande när pedalen är inkopplad, är också tecken på problem.
Växling Problem

problem Frigöringscylinder kan orsaka en mängd olika symptom som drastiskt påverka körupplevelsen. Om kopplingen inte kommer att frikoppla helt, kommer skivan att fortsätta snurra och hindrar föraren från att få bilen i växel från neutral. Det kan också orsaka de redskap för att slipa när bilen sätts i växeln och potentiellt orsaka motorstopp när bilen rullar till ett stopp, enligt Automotive Parts Network hemsida. När kopplingen inte lossnar från svänghjulet det är oftast resultatet av en läcka eller luft i hydraulsystemet, eller felaktigt justerade mekaniskt länksystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66053.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.