Felsökning av en Subaru Outback Generator

Generatorn i din Subaru Outback är hjärtat av avgiftssystemet. Utan den, skulle batteriet springa snabbt slut och motorn skulle stanna. Förstå att batteriet startar bilen och att generatorn laddar batteriet och levererar elkraft kraven i bilen är nyckeln till att felsöka generatorn, felsökning denna nyckelkomponent i avgiftssystemet kan verka som en svår uppgift, men det visar sig att vara en relativt enkel procedur som innebär att genomföra några enkla tester. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm meter (DVOM)
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din DVOM på och ställa in den för att läsa volt D /C. Fäst den negativa kabeln (svart) på DVOM till den negativa batteripolen och den positiva ledaren (röd) på mätaren till den positiva batteripolen.
2

Läs spänningen som visas på mätaren. Det bör vara över 12,3 volt med motorn avstängd och tändningsnyckeln i läge "Off". Om batterispänningen är lägre än 12,3 volt, ladda batteriet innan du testar generatorn. Ett urladdat batteri kan orsaka generatorn i din Subaru till överpris och kan vara en möjlig orsak till generatorn misslyckande.
3

Ta det positiva DVOM bly från batteriet och röra den till laddningsstationen inlägget på baksidan av generatorn. Den laddning inlägget är den metall skruv som den stora tråden är fastskruvad på baksidan av generatorn. Spänningen behandlingen av DVOM bör vara densamma som den på batteriet. Om det inte finns någon spänning på generatorn, kolla avgiftssystemet säkringen i under-huven säkringsblock.
4

Anslut den positiva DVOM ledningen till den positiva batteripolen och starta motorn. Spänningen ska nu läsa över 13.5 volt. Om batterispänningen är samma (eller lägre) när motorn är igång än det är med motorn avstängd, byt generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65230.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.