Problem orsakade av motorolja Överfyll

Bil motorer är konstruerade för att köras på en viss mängd olja. För mycket eller för lite olja kan påverka bilens prestanda och tillförlitlighet. De flesta människor vet att köra en motor låg på olja är en dålig idé och kan orsaka allvarliga skador på en bil eller lastbil. Dock inser många ägare inte att överfyllning motorolja är lika problematiskt och kan orsaka problem med motorn eller fullständig motorbortfall över tiden. Kolsyrat Oil Problem

När du lägger för mycket olja i en motor, det finns ingenstans för den överskjutande oljan att gå. Eftersom oljan slås av vevaxeln, kan det bli syresatt och antar en skummig kvalitet. Olja blandat med luft inte smörja inte så effektivt och tenderar att orsaka överhettning och skador på motorns rörliga delar. Fordonet kan uppleva förlust av oljetryck eftersom luftad olja är svårt för oljepumpen till processen.
Tätningar och packningar

Överlopp motorolja kan orsaka olika tätningar och packningar att misslyckas eftersom den överflödiga oljan pressas ut ur motorn. Som tätningar och packningar misslyckas, kommer fordonet att utveckla oljeläckor, vilket kan lämna fula fläckar på en uppfart samt producera låg oljenivå i motorn, vilket orsakar ytterligare skada. Blåst tätningar och packningar måste upptäckas och repareras.
Brännbart Rök
p Om det finns tillräckligt med extra olja i vevhuset, kan det tvingas ut genom kolvtätningar och ringar som fordonet körs. Detta skapar "blow-by", som har potential att täcka din motor i olja. Eftersom oljan bränner bort, är skadliga ångor och gaser frigörs. Detta kan skapa en brandrisk om tillräckligt med olja ansamlas på utsidan av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66613.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.