2002 Land Rover Freelander kylsystemet

Överhettning problem i någon bil eller lastbil kräver seriös uppmärksamhet snabbt. Med extrema överhettning förhållanden, kan motorkomponenter bryta ner i en dominoeffekt och förstöra flera system på en gång. Biprodukter av allvarlig överhettning inkluderar: trög acceleration svar, dålig gas körsträcka, hopskäming (eller smält) kullager, kolvhylsan och ring misslyckande, gummislang och plast sensor smältning, spricker huvudet packningar, och ibland motorn tänder fack. Överhettning problem visar sig i fyra sinnen: känsel, lukt, buller, och syn. En observant föraren kan fånga problemet tidigt, vilket kan spara tusentals dollar i reparationer. Kylare Överhettning
För stor radiator reparation, ger en professionell service butik de bästa lösningar.

Titta på din temperaturmätare i fordonet efter tecken på att nålen går in i den gula försiktighet zonen, eller klättra högre i den röda zonen. En stadig röd indikator streck ljus innebär en allmän varmt tillstånd

Varning:. Kontrollera en kall motor. Dra aldrig lock eller slangar när motorn är rinnande varmt!

Låg till medel överhettning (gul zon) under alla körförhållanden kan hänföras till en låg radiator nivå. Om nivån är i huvudsak låg, innebär det en läcka är närvarande eller vattnet har avdunstat över tiden. Ta bort kylarlocket och visuellt inspektera nivån. Vätskenivån bör vara upp till toppen av locket halsen. Fyll vid behov.

Ett fordon som körs konstant varmt, men gör inget buller eller förlorar vatten, kan vara en rostig ut och igensatt kylare core (kärnan avlägsnar värme genom dispens och luftflöde). Om kylvätskan verkar rostfärgad eller fylld med skräp, måste den vara varm-tanked eller bytas. Fågel fjädrar, lera, insekter och andra objekt samla på framsidan av kylaren. De bör tas bort med ett högt tryck vatten munstycke.
Överflödesbehållare
lameller och rör på en radiator är utformade för att dissapate värme.

överflödesbehållare ligger i motorrummet. Vanligtvis gjord av plast och håller en liter kylvätska, är det avsett att återta kylvätska från trycket lämnade kylaren under motorns avstängning. Linjer etsade eller stämplat på sidan av reservoarer indikerar rätt nivå, ofta märkta "hot" och "cold." Enligt motorns kondition, fyll behållaren med kylvätska till rätt nivå linjen. Kontrollera liten gummislang som leder från det till radiatorn halsen för täthet och läckage.
Kylarslangar

Kontrollera både övre och undre kylarslangar för tillstånd och täthet. En pöl under dem flaggar en läcka. Byt ut spruckna eller läckande slangar. De flesta sprickor och läckor visas på kylaren halsen. En slang som har "uppblåst" och ökat i storlek innebär att den har förlorat sin innervägg styrka. Byt ut alla slangar som har någon missbildning.
Termostat Underlåtenhet

Kontrollera termostaten (monterad på framsidan av motorn, ansluten till den övre kylarslangen) för läckor, vit skorpa och rost. Stuck termostater kommer många gånger orsakar ett mycket högt dunkande eller knackar buller som kommer från kylaren. När en termostat pinnar, överhettas motorn inom några minuter eftersom kylsystemet är helt stängda. Tillämpa en träpinne till radiatorn kommer att låta dig känna knackar vibrationer. Byt ut termostaten och packningen.
Blown Head Packningar

Titta på ditt avgasrör när motorn är igång vid arbetstemperatur. Om du ser vatten spruta eller dropp från det (i riklig mängd), kan detta peka en dålig topplockspackning. Motorn kommer att vara ur funktion tidvis med detta villkor. Alla tändstift som har en rostig elektrod indikerar vatten har trängt in i cylindern. Ta bort kylarlocket, starta motorn, och titta på vattnet (avlasta först). Om du ser bubblor stiger, har detta innebär komprimering gas in en vattenkanal - bevis för att en topplockspackning har misslyckats. Titta också för ånga eller rök i motorrummet. En "PLAP-PLAP" ljud från motorn kan orsakas av en blåst topplockspackning. Leta vattenpumpen på framsidan av
Vattenpump

motorblocket. Om fläkten axeln rör sig i endera riktningen innebär det inre lagret har misslyckats på grund av brist på smörjning eller rost. De flesta vattenpumpar hade ett hål tryckavlastning på deras undersida. Allt vatten droppande från detta hål innebär lagret har slitna och förseglingen har upplösts. Byt ut vattenpumpen med dessa symtom.

Vattenpumpen körning (fläkt) remmen bör ha några sprickor och vara tight runt sin remskiva. Dra åt eventuella lösa bälte, lämnar 1/2 tum slack. Byt remmarna som ser sliten eller sprucken. Ett gnisslande ljud som kommer från bandet indikerar löshet och slitage.
Elektronisk fläkt och motor

Med nyare bilar utrustade med värmeelement monterade elektroniska fans, istället för ett vatten pump-fläkt, se till att den aktiveras när motorn når arbetstemperatur. Om fläktmotorn inte tänds med en varm eller varm motor, betyder det att elektriskt relä eller fläktmotorn är dåligt. Isolera den felaktiga komponenten och byt.
Fläktkoppling

fläktkoppling ligger på många vatten pump-utrustade fordon. I vila, bör fläkten bladet visar motstånd eller dra när tryck appliceras för att rotera den. En fläkt som roterar slowy, släpar med fart, eller underlåter att snurra innebär att kopplingen dampner har slitna och bör bytas ut.
Igntion Timing

Kontrollera tändningen timing, vilket gör att den är inställd på tillverkarens specifikationer. Alltför avancerad timing (över specs) kan överhetta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65231.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.