Felsökning av en tvåtakts Förgasare

Räkna ut varför en förgasare inte fungerar tenderar att innebära en process för eliminering. Detta beror på förbränningsmotorer som kräver en blandning av bränsle och luft för att fungera och producera energi. Förgasaren funktion är att producera denna blandning ordentligt för motorn, givet kända inställningar om motorns storlek, hastighet framdrivning, och applicering av förgasaren. Således, problem i en förgasare är vanligtvis resultatet av en inställning som är felaktig för de villkor som krävde på den tiden. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
skruvmejsel
butik trasa
Carb renare
Visa fler instruktioner
1

Dra tändhatten från tändstiftet. Ta bort tändstiftet med en hylsnyckel och uttag. Undersök spetsen tändstiftet för att se vilken färg det är (svart eller vitt - dålig bestyckningen, brun - okej). Sätt tillbaka tändstiftet och sätt på locket. Starta motorn och varmkör den.
2

Dra gashandtaget att kontrollera korrekt och omedelbar förgasare svar och se om det myrar ut (blockerad bränsleledningen). Ta motorcykeln för en åktur för att se om förgasaren inte fungerar korrekt vid låga hastigheter, mid-range hastighet och hög hastighet. Håll koll på eventuella prestandaproblem som uppstår under resan (bloggat ut - inget bränsle, racing motor eller mjuk gripa - inte tillräckligt med bränsle, dö med smutsiga tändstift - för mycket bränsle).

3

Parkera bilen och stänga av den. Stäng av bränsleflödet. Använd en skruvmejsel för att lossa banjo bulten som håller förgasaren på insuget slangen. Använd en skiftnyckel för att koppla bort bränsleledningen. Dra förgasaren enheten ut och använd en skruvmejsel för att lossa gasventil locket på förgasaren. Dra ut gasventil och placera den bredvid motorn för nu.
4

Öppna upp sektionen float botten av förgasaren med en skiftnyckel för att exponera förgasarmunstycken. Ta strålarna med en skruvmejsel. Rensa ut jets med carb renare eller lösningsmedel sprej. Byt ut befintliga munstycken med större jetplan eller mindre, beroende på dina resultat i Steg 2, som anger vad som händer med bränsleflödet.
5

Sätt ihop motorcykeln och installera förgasaren tillbaka till motor, ansluter den till gasventil och insugningsröret genom att vända åtgärderna i steg 3. Starta motorn och ta motorcykeln för en annan åktur, upprepa bruksprov i steg 2 och kontrollera tändstiftet igen enligt beskrivningen i steg 1.
6

Upprepa testningen och byte av strålarna tills motorcykeln körs korrekt i alla hastigheter och tändstiftet när den dras visar en chokladbrun färg på spetsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67400.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.