Hur du rensar koder på en Chevy Tahoe

En felkod skall rensas från en Tahoe diagnossystem när fordonet har underhållits. Om den felkod inte torkas, kommer varningslampan på instrumentpanelen bo på. Torka felkoden är enkelt, förutsatt att du har rätt hårdvara. Varje skanner programmerad att hantera On-Board Diagnostics kan utföra denna funktion. Om din Tahoe föregick 1996, behöver du en scanner programmerad för den första generationen av felkoder (OBD-I). Bilar tillverkade i eller efter 1996 är programmerade för OBD-II-koder. De flesta diagnostiska skannrar kan inte läsa båda koderna. Saker du behöver
OBD scanner
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera Tahoe diagnostiska port. Det kommer att vara synlig i foten-väl på förarens sida av fordonet.
2

Anslut diagnostiska porten till den diagnostiska skannern. Skannern levereras med en kabel som är lutad med en 16-stiftkontakt, och det kommer att passa in i Tahoe diagnostiska port.
3

Slå på scannern.
4

Vrid Tahoe på.
5

Rensa koderna på skannern när den upprättar en anslutning till Tahoe dator. Skannrar variera beroende på tillverkare, men det kommer att bli en "klar"-knappen på skannern själv. Om du har någon förvirring om ditt varumärke på skannern, konsultera dess manual.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65843.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.