Orsaker till överhettning i trafiken

När du sitter i trafiken, är bilens motor blir inte samma mängd luftflöde det blir när du kör på motorvägen hastigheter. Denna förlust av luftflöde kan orsaka motorns temperatur vara högre än normalt. Men om din motor temperaturen blir för hög vid körning i trafik, det finns ett problem med ditt kylsystem. En överhettning fordon kan göra allvarliga, bestående skador på sin motor om komponenterna tillåts bli för varmt för en alltför lång period av tid.Det finns flera olika problem som kan orsaka din bil att överhettas när du sitter i trafiken. Kylvätska Nivåer

första att kontrollera helst din bil överhettas är kylsystemet. En låg kylvätskenivå kommer att hämma kylsystemet förmåga att hålla motortemperaturen nere, även om kylsystemet fungerar korrekt annars. Låg kylvätska orsakas vanligen av läckor eller bristande underhåll. Fläkten är ansvarig för att driva luft genom bilens kylare när det inte finns tillräckligt med naturliga luftflödet
Fan

. Fläkten startar när du reser i låga hastigheter eller tomgång. Det driver sval luft genom din kylare och motor, kylning av kylvätskan och hålla temperaturerna låga. Om fläkten inte fungerar korrekt, kommer din bil överhettas vid långsammare hastigheter men arbeta normalt på motorvägshastigheter.
Termostatreglerat

termostaten uppgift är att reglera hur mycket kylvätska cirkulerar genom kylsystemet. Det öppnar eller stänger för att justera mängden av kylmedel som strömmar genom kylsystemet. Stanna och gå trafik kräver kylmedelsflöde att byta, vilket innebär att termostaten behöver justera. Om det inte justera, kan din bil överhettas.
Radiator Cap

kylarlocket är inte bara ett lock. Det fungerar för att upprätthålla trycket i bilens kylare och kylsystem. Om kylarlocket misslyckas, kommer ditt kylsystem inte behålla rätt tryck och bilen kan överhettas, speciellt om det sitter på plats, tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67999.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.