Varför skulle en bil skakar när du bromsar?

Vibration är ett ganska märkbara problem med bromssystemet som du kan känna på bromspedalen eller ratt varje gång du bromsar. Merparten av tiden, kommer pulsering från en out-of-round eller skev bromsskivan. Detta är en allvarlig fråga som kan leda till fel på bromssystemet och en farlig trafikolycka. Bortse inte från problem, inspektera systemet direkt när kraftig skakning uppstår. Betydelse

Rotorer är en del av bromsskivan montering och tillhandahålla en friktionsyta för bromsbeläggen, vilket gör det möjligt för fordonet att sakta ner eller stoppa hjulen. Rotorn är oftast gjord av gjutjärn och, på de flesta framhjulsdrivna modeller, är det separat från hjulnavet. Du kan kontrollera om skivan Addera Inspektion

rundgång och skevhet med ett par verktyg. Montera en uppringd tjocklek nära skivrotorn till kontrollen för skiva rundgång, vilar spetsen nära kanten av rotorn. Vrid rotorn för hand och läste ratten mätningen. Jämför detta antal mot specifikationen på din bil servicemanual. För att kontrollera om skivan varp eller tjockleksvariation, använd en utanför mikrometer för att ta skivan mätningar på olika platser runt rotorn. Jämför dessa siffror mot specifikationerna på servicehandboken.
Identification

bromsrotor är en metall skiva monterad på hjulet församling. Beroende på år och modell, kan vissa fordon ha skivan rotorer på framsidan eller både fram och bak församlingar hjul. De friktion väggar, på båda sidor om rotorn, bör vara helt parallella och på ett specificerat tjocklek. Bär och bromssystem problem kan orsaka att skivan kast eller variationer i tjocklek runt flera punkter på rotorn.
Förebyggande /Lösning


Om en out-of-runda eller skev bromsskiva är fortfarande inom tillverkarens specifikationer, kan dess friktion ytan som skall bearbetas för att korrigera ytdefekter. Men tillverkarna sätta en gräns på hur mycket material som kan tas bort från en bromsskiva, som gör det nödvändigt att ersätta i vissa fall.
Varning

När en out-of-runda eller skev skiva blir ett allvarligt problem, kan hela kroppen av bilen vibrera varje gång du bromsar vid körning. Om skivan är tunn nog, kommer det samlas för mycket värme under drift och påverka andra bromsdelarna, vilket kan leda till bromssystemet misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64222.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.